ÖNLEM ALIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖNLEM ALIN!


 

Geçtiğimiz yıl Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşağı’nda yaşanan kazalar vatandaşları canından bezdirdi.

SONER AYDIN

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşağı geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı törenle açılmıştı. Yaklaşık 75 Milyon liraya mal olan Köprülü Kavşağın, Toroslar Bölgesinde özellikle yaz aylarında trafiği önemli ölçüde rahatlaması bekleniyordu. Ancak açılışın üzerinden daha bir yıl geçmeden yaşanan kazalar milyonlarca lira zarar oluşturdu. 

1 YILDA 400 KAZA YAŞANDI
Kavşakta yaşanan kazaları belediye meclisinde gündeme getiren AKP’li meclis üyesi İsmail Yerlikaya, köprüde hemen hemen her gün kazanın yaşandığını söyledi. Kavşaktaki işçiliğin çok kötü olduğunu ifade eden Yerlikaya, “Akbelen Bulvarının olduğu bölgede bir battı-çıktı yapıldı. Projeyi biz hazırladık, karayolları da ihaleye çıkıp yaptı. Ortaya çok kötü bir işçilik çıkmış. Yenişehir-Toroslar istikametinde trafik rahatladı ancak doğu taraftan Yenişehir’e gitmek isteyen sürücüler tüm uyarıcı levhalar konulmasına rağmen hızla gelen sürücüler kazalara neden oluyor. Her gün kaza yaşanıyor. Bazı 2-3 kazan meydana geliyor. O bölgede bir yıl içerisinde yaklaşık 400 kaza oldu. Kaza yapanlarda orta sınıf vatandaşlarımız. Her bir kazada da 20-30 bin lira masraf çıkıyor. Nerdeyse 1 milyon lira zarara uğradı. Sizden ricamız Karayolları ile birlikte oraya çözüm bulunması” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise kavşakla ilgili önerilerin gelmesi halinde gündeme alacaklarını söyledi. 

TOROS GÜBRENİN KONTROLLERİ YAPILIYOR MU?
AKP’li İsmail Yerlikaya öte yandan Toros Gübre’den kente yayılan koku ve dumanla ilgili herhangi bir kontrolün olup olmadığını da sordu. Yerlikaya’ya cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, kente zarar verecek herkesin karşısında olacağını ifade etti. Fabrikanın belediyenin yetki ve sorumluluğunda olmadığını dile getiren Başkan Seçer, “Bu konuda da çok hassas olduğumuzu söylemeye gerek bile duymuyorum. Balıkçı barınağının çevresinde çok yoğun kirlilik mevcut. Ne buldularsa denize atmışlar. Ben ekmeklerine mani olmak istemiyorum ama kente zarar verecek herkesin de karşısında olurum. Herkes ekmeğini kazansın ama biraz da çevre hassasiyetiniz olsun. Seyyar satıcılarla da sorunlar yaşıyoruz. Birileri mağdur oluyor. Dengeyi kurmaya çalışıyoruz. Toros Gübre için üzerimize düşen ne varsa yaparız ama Çevre Müdürlüğü var onlar denetimlerini sürdürüyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA