SAHİLLERİN HALİ İÇLER ACISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHİLLERİN HALİ İÇLER ACISI!


 

Denizkızı A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Dövenci, sahillerin çok kötü kullanıldığını söyledi. Başkanı Vahap Seçer de, “Tablo içler acısı. Süratle toparlamaya çalışıyoruz” dedi.

SONER AYDIN

Mersin sahillerinde sık sık tartışmalara neden olan uygulamalar büyükşehir belediye meclisinde gündeme geldi. Denizkızı A.Ş. Yönetim Kuruluna getirilen CHP’li meclis üyesi Serhat Servet Dövenci, özellikle Kızkalesi, Yemişkumu, Yapraklıkoy, Susanoğlu’nda ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

“SAHİLLERDE SORUNLAR VAR”

Denizkızı A.Ş. olarak sahillerde düzeni sağlamaya çalıştıklarını ancak özellikle yaz aylarında önemli sorunlar yaşandığını ifade eden Denizkızı A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Dövenci, “Sahillerde bazı sorunlar var.  Sahiller çok kötü durumda. Hem Suriyeli göçmenler hem de İç Anadolu’dan gelen gençler tarafından sahiller kötü kullanılmakta. Burada biz Denizkızı A.Ş. olarak denizleri temizliyoruz. Sahilden gelen çöpler temizleniyor. Denizkızı A.Ş.’nin şezlonglarını açıyoruz. Gelen insanların uygun kıyafetlerle denize girmelerini sağlıyoruz. Güvenlik birimlerimiz ile huzursuzluğu önlüyoruz. Sahillerde seyyar satıcıları yok ediyoruz. Kızkalesi, Yemişkumu, Yapraklıkoyu, Susanoğlu gibi yerlerde çok ciddi düzen sağladık. Kızkalesi çok keşmekeş bir yer idi. Gelen insanları memnun etmeye çalışıyoruz. Bunu büyükşehir belediyesi adına yapıyoruz. Fakat buralarda bazı sorunlar yaşıyoruz. Susanoğlu’nda çok ciddi seyyar satıcı, işgal problemi var. İlçe belediyesinin yapması gereken temizlik sorunu mevcut. Zabıta sorunu var. Bununla ilgili ilçe belediye başkanlarımızdan gerekli desteği almak istiyoruz. Seyyar satıcılara biz sahillerde müdahale edebiliyoruz ama arka tarafta çok ciddi kirlilik ve düzensizlik oluyor. İlçe belediyeleri bize bu konuda destek olursa Mersin’in kaçırdığı turizm fırsatını yakalayacaktır. Mersin’i geçtikten sonra Antalya’da sahiller mükemmel düzgün, insanlar mutlu. Bundan sonraki zamanlarda sahillerde şenlikler yapacağız, insanların mutlu olmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“BURASI ALİKIRAN BAŞKESEN MEMLEKETİ DEĞİL”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de , “Tablo içler acısı. Süratle toparlamaya çalışıyoruz. Biz Viranşehir’den Taşucu’na kadar belirli bölgelerde Milli Emlak’tan tahsis almışız. Ama 321 kilometre sahil şeridinin tamamı bizim tasarrufumuzda ya da kontrolümüz altında değil. Zaman zaman bana sosyal medyadan ulaşılıyor, şikayetler geliyor. Bizim sorumluluk alanımız olmayan sahillerin temizliği de bize şikâyet ediliyor. İlçe belediyesinin sorumlu olduğu yerler var. Bir kere bunun bilinmesini istiyorum. Denizkızı A.Ş’ye alınmış yerlerin tasarrufu bizde. Sözleşme gereği belli oranda ticari faaliyetlerde kullanma üzerine sözleşme yapmışız. Tahsisi Büyükşehir’e verilmiş ama belirli alanlarda şezlong açabilirsin ve ticari faaliyette bulunabilirsin.  Diğer alanlarda biz dâhil kimse ticari faaliyet yapamaz. Buna kaymakam da müsaade edemez. Biz her yerde asayişi sağladık. Silifke’de Susanoğlu’nda bu sorun hala devam ediyor. Orada yaşayan çevre sakinleri sahilleri kullanmakta hak görüyor. Oraya gittim, biri geldi ‘Ben buraya 50 şezlong koyacağım’ dedi. Biz buraya şezlong koydurmayız. Ali kıran baş kesen memleketi değil burası. Orada bizler tarafından sağlanacak bir fayda varsa çevre halkına sağlarız. Zabıtalarla, jandarma ile sorunlar yaşıyoruz. Kaymakamlıkla, Valilikle görüştüm. Orada düzeni sağlamak idarenin görevi. Orada destek alamazsam Viranşehir’den Taşucu’na kadar insanlar işgal eder. Bu konuda meclis üyelerimizin desteğine ihtiyacımız var. Varsın biz oradan para kazanmayalım. Orada insanlar özellikle aileler çocuklarıyla birlikte gidip kullansın. Lütfen meclis üyeleri olarak bizlere yardımcı olun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA