GENÇLER UYUŞTURUCU BATAĞINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇLER UYUŞTURUCU BATAĞINDA!


 

AKP’li Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Özturan, 4 merkez ilçede 3.375 gencin uyuşturucu tedavisi gördüğünü söyleyerek acilen önlem alınmasını istedi.

SONER AYDIN

Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve AKP’li Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Şahin Özturan, son yıllarda artan uyuşturucu bağımlılığını meclise taşıdı. Belediye Meclisinin toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP’li Özturan, madde bağımlılığıyla mücadele bakımından kentte AMATEM sayısının artmasını gerektiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi.

“AKDENİZ’DE UYUŞTURUCU KULLANIMI YÜZDE 67”

Uyuşturucu konusunun mecliste çok fazla gündem olmadığı eleştirisinde bulunan AKP’li meclis üyesi Özturan, “Şu an uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili ciddi bir artış var. Hastanelerden bilgi aldık, 4 merkez ilçede 3 bin 375 genç uyuşturucudan tedavi olmuş. Bunun yüzde 67’si Akdeniz’de, yüzde 8’i Yenişehir’de, yüzde 8 Toroslar’da ve yüzde 7’si ise Mezitli’de. Akdeniz’de bununla ilgili çalışma yapıyoruz ancak büyükşehir meclisinde bunu hiç konuşmadık. Bu şehir hepimizin. Ciddi şekilde topyekun bir mücadele etmemiz lazım. Aileler çok ciddi sıkıntı içerisinde. AMATEM’imiz var ancak oranın da imkanları kısıtlı. Bunu büyükşehrin ciddi şekilde ele alıp ilçe belediyelerini desteklemesi gerekli. Çocukların tedavi edilip, rehabilite edilmesi lazım” dedi.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIM”

AKP’li Zafer Özturan’ın açıklamalarına cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Uyuşturucu bağımlısı olan ve suça karışan çocuklar konusu önemli konular. Seçim öncesi çalışmalarımızda da çok vakit ayırdık. AMATEM ya da suça karışan çocukların eğitimi ve yardım konusunda ilçe belediyeleri ile her türlü iş birliğine hazırım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA