VAHAP SEÇER İLK KEZ İSTEDİĞİNİ ALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER İLK KEZ İSTEDİĞİNİ ALDI!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Vahap Seçer’in asfalt ham maddesi bitüm alımını belediyenin resmi kurumlardan teminat mektubuyla alınması için talep ettiği 31,5 milyon liralık teminat mektubu kredi yetkisi oy birliğiyle kabul edildi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda geçtiğimiz meclis toplantılarında Cumhur İttifakı’ndan 349 milyon 500 bin TL’lik borçla talebine karşılık bulamayan ve engelle karşılaşan Başkan Vahap Seçer, önemli bir kazanım elde etti. 

BAŞKANA 31 MİLYON 500 BİN TL’LİK TEMİNAT MEKTUBU YETKİSİ

Yol yapım işlerinin hammaddesi olan bitüm temininde nakit para kullanmaktansa taksitli alım imkanı için meclisten 31,5 milyon liralık teminat mektubu kredi yetkisi isteyen Başkan Seçer, “Ramazan ayı boyunca iftarlarda bir araya geldiğim, belediye başkanlarımız ve muhtarlarımızın taleplerini, şikayetlerini dinledik. Bizim ortak paydamızın Mersin ve ilçeleri olduğuna dair önemli bir mesaj verdik. Ortak şikayetleri beraberce dinledik ve şikayetlerin özellikle Toroslar’ın eteklerindeki kırsal mahallerde kışlar çetin geçiyor yol bakımları ve yeni yolların açılması ile ilgili taleplerle karşı karşıya kaldık. Ama bunlar bütçede bizi yoran faaliyet alanlarımız. Biz 31 Mart’ta göreve geldik. Burada benden daha deneyimli başkanlar var. Yol yapım çalışmaları için öncesinde ihaleye çıkmak, malzeme temin etmek gibi süreçler yaşanıyor. Biz bu şansı ıskaladık çünkü bizden önceki belediye başkanının böyle bir hazırlığı yoktu. 5 bin 500 metre yol ağı var ama bizim kasa tam takır kuru bakır, depolarda bomboş. Biz bu sorunları çözmek için kısıtlı bütçemize baktık, borçta bulamıyoruz, paramız yok ama itibarımız var diyerek 600-700 bin TL para ayırdık ve Tüpraş’tan bitüm aldık. Ancak Türk Petrol bize Tüpraş’tan aldığımız fiyatı ödeme koşullarında kolaylık sağlayarak verebiliyor. 12 eşit takside bölemiyor. Türk Petrol’dan bitüm alırsak Tüpraş’a peşin ödeme yapmak zorunda kalmayacağız ama bunun için de bizden İller Bankası teminatı istiyor. Benim İller Bankası’na bana kefil ol demem için sizden yetki almam gerekiyor. Maksimum ihtiyacım olacak malzeme için 31 milyon 500 bin TL’lik yetki talebim var” dedi. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Seçer, “Çok çok teşekkür ederim, topluma da çok güzel bir mesaj verdiniz. İsteyince oluyormuş demek ki, aklın yolu bir” dedi.

Yapılan oylamada sonunda Cumhur İttifakı bu defa engel olmayarak Vahap Seçer’e, 31 milyon liralık teminat mektubu kredi yetkisi verilmesine engel olmadı ve teklif oy birliğiyle kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA