BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN YOĞUN MESAİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN YOĞUN MESAİ


 

Mersin’in çözüm bekleyen sorunlarının çözüm adresi olan Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı birinci toplantısının birinci birleşiminde yoğun bir mesaiye imza attı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda 24 gündem maddesi ile 10 gündem dışı madde görüşüldü. 
Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlık ederken, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan katılmadı. 
Daha sonra birimlerden gelen konuların görüşüldüğü toplantıda, Mut İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Seda Caddesi ile Sefa Sokak arasında kalan 4 adet yola sokak ismi verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. 
Mut İlçesi, Deveci Mahallesi’nde bulunan Fakülte Sokak ile Selamlı Caddesi arasında kalan 9 adet yol için 8 adet sokak ismi ve 1 adet cadde ismi verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.
Mut İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Gümüş Sokak ile Prof. Hüseyin Gezer Caddesi arasında kalan 8 adet yola sokak ismi verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. 
Mut İlçesi, Meydan Mahallesi’nde bulunan Kızılseki Caddesi ile Prof. Hüseyin Gezer Caddesi arasında kalan 9 adet yola sokak ismi verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.
Mut İlçesi, Deveci Mahallesi’nde bulunan Muhit Sokak ile Sarıoğlu Değirmeni Caddesi arasında kalan 18 adet yola sokak ismi verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. 
Mut İlçesi, Yazıalanı Mahallesi’nde bulunan Musa Eroğlu Sokak ile Keskin Sokak arasında kalan 1 adet yola sokak ismi verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

BUZ PİSTİ, GENÇLİK MERKEZİ VE ÇOCUK DANIŞMA MERKEZİ’NİN AKIBETİ BELLİ OLDU
Yenişehir İlçesi, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki 284 bin 899,34 metrekarelik Kültür Park içinde ve Marina’nın kuzeyinde yer alan Buz Pisti ve Müştemilatı ile Gençlik Merkezi ve Çocuk Danışma Merkezinin ilk yıl metrekare birim fiyatının 50,00-TL üzerinden, müteakip yıllar ise 20/09/2018 tarihinde yayımlanan TÜFE 12 aylık ortalamalara göre değişim oranında arttırılarak hesaplanması sonucu elde edilen bedel üzerinden 5 yıllığına 3’üncü şahıslara devredilmeksizin, idarenin belirleyeceği Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket veya şirketlere devredilmesi ile ilgili teklif Plan ve Bütçe ile Şirket Hesaplarının Denetlenmesi komisyonlarına havale edildi.

GÜLNAR’A FESTİVAL DESTEĞİ
Gülnar Belediye Başkanlığı’nın talebi ile; 30 Ağustos 2019 Cuma günü ilçelerinde gerçekleştirilecek olan 17. Geleneksel Uluslararası Gülnar Yörük Türkmen Kültür ve Elma, Üzüm, Badem Festivali giderleri için maddi yardımda bulunulması ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DİYANET’E TAHSİS
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 18/01/2019 tarihli ve 63 sayılı kararı ile İl Müftülüğü adına tahsisi yapılan Uluçarşı 17 No.lu bağımsız bölümün tahsisinin kaldırılması ve Müftülüğün talebi üzerine 19-20 No.lu ofislerin Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının teşhiri ve Diyanet Vakfı’nın dini ve hayri hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla İl Müftülüğü adına 5 yıllığına tahsis edilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

MERSİN’E TURUNÇGİL KOLEKSİYON PARKI GELİYOR 
Mersin’de 2020 yılında yapılacak Turunçgil Kongresi için hazırlıklar sürerken, etkinlik için oluşturulacak Turunçgil Koleksiyon Parkı Projesi’nin yerinin değiştirilmesi için düğmeye basıldı. 
Daha önce Gözne yolu üzerinde yapılması planlanan parkın, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Yenişehir Belediyesi’nin kuzeyinde yer alan dere kenarında, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Yenişehir İlçesi Bahçe Mahallesi 10189 ada, 2 parsel üzerine yapılması için konu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.  
Parkın yapımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yetki verilmesi ile ilgili teklif Plan ve Bütçe ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonları’na havale edildi.
Teklifle ilgili AKP’li İsmail Yerlikaya, söz konusu bölgede imar değişikliğine gidilmesi gerektiğini savunurken, Seçer bunun gerekmediğini bildirdi. 

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİNİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
Tarsus İlçesi, Şahin Mahallesi, 2997 ada 1 parsel, 2944 ada 15 parsel ve 4557 ada 4 ve 5 Nolu parsellere yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklif ilgili komisyonlara sevk edildi. 
Mut Belediye Meclisi’nin 07.01.2019 tarih ve 8 sayılı kararı ile Mut İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde 3 adet Trafo Alanı işaretlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklifin görüşülmesi İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Engelliler Komisyonları’na havale edildi. 
Toroslar Belediye Meclisi’nin 04.03.2019 tarih ve 25 sayılı kararı ile Toroslar İlçesi, Çavuşlu Mahallesi, 3698 No.lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklif İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları’na sevk edildi.
Toroslar Belediye Meclisi’nin 08.03.2019 tarih ve 28 sayılı kararı ile Toroslar İlçesi, Kepirli Mahallesi, 1448 ve 1449 No.lu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklif İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları’na sevk edildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın talebi ile, Akdeniz İlçesi, İhsaniye Mahallesi, 536 ada 514 No.lu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklif İmar ve Bayındırlık İle Çevre ve Sağlık Komisyonları’na sevk edildi.
Akdeniz Belediye Meclisi’nin 06.05.2019 tarih ve 43 sayılı kararı ile Akdeniz İlçesi, Bahçe Mahallesi, 163 ada 6 No.lu parsele ilişkin mahkeme kararı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklif İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ve Ulaşım Komisyonları’na sevk edildi.
Mut İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 102 ada 153 ve 154 No.lu parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. 
Tarsus İlçesi, Fevziçakmak Mahallesi, 3989 ada 1 No.lu parsele yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklif İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonları’na havale edildi. 
Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 8984 ada 4 ve 5 No.lu parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklif de Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonları’na havale edildi.  

KONSER SÖZÜ KARŞILIĞINDA, KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ
CHP’den Ardahan Belediye Başkanlığı’na seçilen Türk halk müziği sanatçısı Faruk Demir, Mersin ile Ardahan’ın kardeş şehir olması için harekete geçti. Konuyu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüşen ve olumlu yanıt alan Demir’in talebi, Belediye Meclis gündemine alınarak, oy birliğiyle kabul edildi. 
Konuyla ilgili söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, teklif karşılığında Başkan Faruk Demir’den konser sözü talep ettiğini dile getirdi. 
Mecliste idareden gelen konuların görüşmesinin tamamlanması ile gündem dışı maddelerin görüşülmesine geçildi. 

TAKSİ DURAKLARINA 500 METRE SINIRI KALKIYOR
Mecliste bu kapsamda Ticari Taksi Yönetmeliği’nde yeni kurulacak taksi duraklarının birbirine yakınlığının 500 metrekareden az olmaması ile ilgili teklif oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. 
Vahap Seçer, “500 metreden daha az mesafede ki taksi duraklarına ruhsat verilmemesi ile ilgili bizim yönetmeliğimizde ilgili hüküm var. Ama Danıştay ‘bu yasalara aykırıdır’ diye bizi uyarmakta. Mevzuat karışıklığını ortadan kaldırmak için özel konuşlarda 500 metreden daha kısa mesafelerde olan taksi duraklarına ruhsat verme imkanını yasal olarak sağlamış olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA