ANAMUR BELEDİYESİ YASA TANIMIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR BELEDİYESİ YASA TANIMIYOR!


 

Deniz kaplumbağalarının yuvalanma alanını ‘piknik alanına’ çevirmek isteyen Anamur Belediyesi, tüm itirazlarla ve suç duyurusuna rağmen çalışmalara yeniden başladı.

SONER AYDIN

MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile nesli tükenme tehlikesi altında olan deniz kaplumbağalarının üreme alanında başlatılan çalışma bakanlık yetkililerinin incelemesi nedeniyle durdurulmuştu. Bakanlık yetkililerinin bölgeden ayrılmasını fırsat bilen belediye ekipleri yeniden çalışmalara başladı. 

“BELEDİYE BAŞKANINI HANGİ GÜÇ DURDURACAK?”
Belediyenin kumsalda başlattığı tahribata tepki gösteren Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Anamur Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, “Anamur Belediyesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve CİMER’e yapılan şikayetler üzerine ilgili Bakanlıklar tarafından kumsalın üzerine toprak dökülen sahaya inilerek inceleme başlatılmasına, sahada yeni Caretta Caretta yuvaları tespit edilip işaretlenmesine, SAD tarafından, Anamur Belediyesince başlatılan faaliyetin bilime ve hukuka aykırı olması bir yana, geri dönüşümsüz habitat tahribatına yol açtığı hususunun ilgili Bakanlıklara ve Mersin Valiliğine bildirilmesine rağmen, Bakanlık yetkilileri sahadan ayrılır ayrılmaz bugün yine kumsalın üzerine ağır iş makineleriyle yeniden toprak dökmeye, ağaç dikmeye çalışan, yasalara saygısı olmayan bir Belediye Başkanını hangi güç durduracak merak ediyoruz. 
Hiç kimseyi dinlemeksizin hukuk ve bilim tanımaz bir tavırla ve popülist yaklaşımlarla, diğer canlı türlerine ve en önemlisi dünya doğayı koruma birliği tarafından ve uluslararası sözleşmelerle korunan, nesli hızla tükenen caretta caretta gibi deniz ekosistemi açısından oldukça önemli canlılara saygı duymayan bir yönetim anlayışı olabilir mi?” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA