MERSİN SEYREDİYOR ANAMUR DİRENİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SEYREDİYOR ANAMUR DİRENİYOR!


 

MHP’li Anamur Belediyesi’nin nesli tükenme tehdidi altındaki caretta carettaların yumurta bıraktığı SİT alanını ‘piknik alanı’ yapma ısrarı sürürken Anamur da direniyor! Piknik alanı yapılmak istenen bölgede yeni caretta caretta yuvaları bulundu!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Anamur ilçesinde Pullu Tabiat Pakı ile Anamuryum Antik Kenti arasında bulunan 13 kilometrelik alana Anamur Belediyesi tarafından piknik alanı yapılması amacıyla toprak dökülmesi ve çalışma başlatılmasına tepkiler sürüyor. 
Bölgede fuhuş yapıldığı ve uyuşturucu madde kullanımının özendirildiğini savunarak ‘piknik alanı’ adı altında düzenleme yapmak için harekete geçen MHP’li Belediye Başkanı Hidayet Kılınç tepkilere kulak asmazken Mersin’deki idareci, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşlarının konuya duyarsız kalması da eleştirilere neden oluyor. 

TOPRAĞI KURUTMAYA ÇALIŞIYORLAR
Söz konusu bölgenin caretta caretta (deniz kaplumbağası) ve yumuşak kabuklu nil kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama alanı olduğunu savunan yöre halkı ve çevreciler seslerini duyurmaya çalışsa da, bölgedeki çalışmalar hız kazandı. 
Koruma altındaki sahilde dikimi özel izine tabi olan ağaçlar izinsiz dikilirken, itfaiye bu ağaçları sulanarak yuvaları tahrip etti. Kum sertleştirilerek caretta caretta kaplumbağalarının yeni yuva açmasının önüne geçilmeye çalışıldı. 

DOĞA DİRENİYOR
Anamur Belediyesi ve hala bölgede çalışan DSİ’nin iş makinaları çalışmalarını sürdürürken doğa ve Anamur halkı direnmeye çalışıyor. Söz konusu alanda yeni caretta caretta yuvaları bulundu. Önceki gün Milli Parklar görevlisi söz konusu alanda yeni caretta caretta yuvaları tespit edilip, işaretledi.

BU BİR KATLİAM!
Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Anamur Temsilciliği ve Anamur Çevre Platformu sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla bu katliama ‘dur’ deme çağrısı yaptı.  
Anamur’da sahil şeridi caretta caretta ve yumuşak kabuklu nil kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama alanı olduğu ifade edilen paylaşımlarda, Tabiat Pakı ile Anamuryum Antik Kenti arasında bulunan 13 kilometrelik alana Anamur Belediyesi tarafından piknik alanı yapılması amacıyla toprak dökülmesi ve çalışma başlatılmasının doğa katliamı olduğunu savundu.

“YAPMAYIN, KIYMAYIN O CANLILARA VE SAZLIKLARA!”
Anamur Çevre Platformu ayrıca Sarısu Deresi’nde ‘ıslah çalışması’ adı altında tahrip edici çalışmalarına da tepki gösterdi. Platform konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yumurtlama döneminde olan yumuşak kabuklu nil kaplumbağalarının, yaban ördekleri ile kuşların ve başkaca bir sürü canlının yaşama alanı olan sazlıklarla kaplı Sarısu Deresi taşlarla örülüyor. Sazlıklar yok ediliyor. Bu duruma ıslah çalışması gözüyle bakanlara ilgili yönetmelikleri hatırlatmak istiyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün olaya el atması gerektiğini duyururuz. Yapmayın, kıymayın o canlılara ve sazlıklara!

“BAŞKAN GÖREVİ KÖTÜYE KULLANIYOR”
Akdeniz Yönetim Danışmanları Derneği (Akdeniz YDD) Başkanı Ferudun Gündüz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a “Sayın başkan bu sevdadan vazgeçin!..”
Anamur Belediyesi’nin rant uğruna doğal yaşamı ve carettaları yok etiğini savunan Gündüz, “Anamur Belediyesi’nin Pullu Tabiat Parkı ile Anamuryum Antik Kentini riske eden bu girişimi kabul edilemez. Anamur ilçesinde her yönü ile bir suç silsilesi halinde dünya mirası canlılar katledilmektedir. 
Sadece çevreciler değil hayvan severlerde konunun takipçisi olmalı ve görevi kötüye kullanan, hukuka, bilime ve uluslarası sözleşmeleri bile ihlal eden Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç hakkında suç duyurusunda bulunmalıdır. 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü hakkında da görevlerini yapmayıp, bu katliama göz yumdukları için suç duyurusu yapılacaktır. Bütün Mersin’i duyarlı davranıp derhal bu inşaat işlerini durdurması için göreve davet ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA