300 İŞÇİ SENDİKASINA DÖNMEK İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

300 İŞÇİ SENDİKASINA DÖNMEK İSTİYOR!


 

AKP’li Akdeniz Belediyesi’nde yaşanan sendika değiştirme baskısını mecliste gündeme getiren CHP ve HDP’li meclis üyeleri 300 işçinin garanti verilmesi halinde sendikalarına dönmek istediğini ifade etti.

SONER AYDIN

Akdeniz Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Bileşimi belediye konferans salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mustafa Gültak başkanlığında yapılan toplantıda işçiler üzerinde ‘sendika baskısı’ yapıldığına dair iddialar gündeme geldi. 

İŞÇİLERDE SENDİKA TEDİRGİNLİĞİ!
Meclis toplantının gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek temenni bölümünde söz alan CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri söz aldı. Son günlerde belediyede çalışan DİSK Genel-İş üyesi işçilerin sendikalarını değiştirmesi baskıya maruz kaldığını dile getiren meclis üyeleri, sendika değiştiren 300 işçinin sendikalarına dönmek istediğini ifade etti. Söz konusu iddiaların araştırılmasını ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını isteyen meclis üyeleri, işçilerin tedirgin olduğunu söyledi.

“HİÇBİR İŞÇİYE SENDİKA BASKISI YAPILMAYACAK, KEFİLİ BENİM”  
Meclis üyelerine yanıt veren Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise söz konusu iddiaların doğru olmadığını savundu. İşçiler üzerinde hiçbir baskı yapılmayacağının sözünü veren Başkan Gültak, “Sendika güzel bir malzeme, kullanılacak bir malzeme. Bunu tüm Türkiye kullanıyor. Belediyede kim sendikasını değiştirmedi diye işçiyi işinden atıyorsa ben onu işten atarım. Sürgün de olmaz. Hiçbir işçi kardeşimiz böyle şeylerden dolayı yerinden olmaz. İşçi kardeşlerimiz bu konuda rahat olsun. Bu mesele tüm Türkiye’nin meselesi ve 5 yıldan 5 yıla pişirilip getiriliyor. Bu AK Parti, CHP, HDP ile alakalı bir şey değil. Bunlar hep yaşanan şeyler. İşçiler genel itibari ile 5 seneden 5 seneye sendikalarını değiştirir. Bu belediye başkanlarının tavrı da değil. Asgari ücretle çalışan vatandaşların refleksleridir bu. Dedikodular döner, vatandaş tedirgin olur ve gider sendikasını değiştirir. Diğer belediyelerde de kayışları göreceksiniz. Ancak Akdeniz Belediyesinde kayış çok daha sonra oldu. Benden habersiz işçilerle kimse bir görüşme yapamaz. Bir siyasi parti başkanının sendika başkanının yanında oturup açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Burada önemli olan işçilerin işlerini yapması. Özverili olmaları. Arkadaşlar işlerini yaptıktan sonra sendikası, dili, mezhebi ne olursa olsun bizi ilgilendirmez. Hiçbir sendikanın bir partinin arka bahçesi olmasını doğru bulmuyorum. Amacımız işçilerin haklarını korumak ise ben buna kefilim. Sendikasından, düşüncesinden dolayı hiçbir işçimiz haklarından olmayacak, mobbing uygulanmayacak. Eğer bir işçi bu konuda sorun yaşıyorsa getirin gereğini yaparım. Öyle bir derdimiz yok” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA