UN VAR, YAĞ VAR, İRMİK VAR; HELVA YAPALIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UN VAR, YAĞ VAR, İRMİK VAR; HELVA YAPALIM!


 

Mersin’in milletvekillerinden valisine, belediye başkanından iş dünyasına gelişim ve kalkınma için her türlü imkana, olanağa, vizyona sahip olduğunu açıklayan MTSO Başkanı Kızıltan, “Un var, yağ var, irmik var. Gereken şey helvayı yapmak” dedi.

Haber Merkezi 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, yaptığı açıklama ile kente kalkınma ve gelişim için koordinasyon çağrısı yaptı.
Mersin’in potansiyelleri bakımından olağanüstü bir kent olduğunu bildiren Kızıltan, “Bunlar; muhteşem iklimi, bereketli toprağı, ekonomik çeşitliliği, vasıflı insan kaynağı, köklü kültürü her ile nasip olmayan zenginlikler. Ancak, kısmen harekete geçen bu potansiyellerin hala büyük kısmı atıl durmaktadır. Mersin artık bu potansiyelleri harekete geçirmek zorundadır. Ekonomik büyümesi için, refahı için, sosyal yaşam kalitesi ve sosyal huzuru için harekete geçirmek zorundadır. Ve bunun için uzun süredir kent olarak yakalayamadığımız olağan üstü olumlu bir havayı yakalamış durumdayız. Bu olumlu ve uyumlu havayı kent olarak Valiliğimizle, yerel yönetimlerimizle, siyasetçilerimizle, kentin tüm kurum ve kuruluşları ile iyi kullanmalıyız. Bu bir fırsattır.

MERSİN’İN ŞANSI!
Mersin’in özellikle son birkaç yıldır yakaladığı bu olumlu, iş birliğini teşvik eden, Mersin’in önceliklerini öne çıkaran bu dayanışma havasında en büyük desteği verenlerin başında değerli Bakanımız sayın Lütfi elvan gelmektedir. Biz, kendisini gerçekten bir siyasetçi olarak görmedik. Teknik ve pratik çözümleri ile siyaset üstü davranarak, ayrıştırmadan, herkesi kucaklayan tavrı ile Mersin’e özlediği o dayanışma ve birlik ruhunu verenlerin başında görüyoruz. Sayın Elvan, Mersin’in tüm sorunlarına vakıf bir kişi. Sokakları da bilen, iş dünyasını da bilen bir kişi. Kentin yatırımlarına sürekli kaynak aktaran ve yatırımların devamını sağlayan, kentin iş dünyasından sokaktaki vatandaşına kadar herkesin samimi bir lider olarak gördüğü bir kişi. Mersin olarak sayın bakanımızı Mersin’in şansı olarak görüyoruz.

“KOLAY ULAŞILABİLİR BİR VALİ BÜYÜK AVANTAJ”
Öte yandan, bu olumlu birlik ve beraberlik havasının ortaya çıkmasında ve devam etmesinde gerçekten büyük çaba sergileyen Sayın Mersin Valimiz Ali İhsan SU’ya kent olarak müteşekkiriz. Kendisi her zaman yanımızda, bekli de dünyanın en kolay ulaşılabilen, rahat iletişim kurulabilen bir Valisi diyebiliriz. Bu, bizler için olağan üstü bir avantaj. Sayın Valimiz de hiçbir ayrım gözetmeden “devlet adamlığı” sıfatının hakkını veren, sorunlara bulduğu pratik çözümlerle Mersin’in önünü açan bir lider. Bu kadar kolay ve etkin diyalog kurabildiğimiz bir Bakanımız ve Valimiz olunca gerçekten geçmişte çözülmeyen sorunlar kısa sürede masaya geliyor, çözümler bulunuyor” dedi.

“SAYIN SEÇER KENTİN YATIRIM PROJELERİNE ÇOK HAKİM”
Bu güzel işbirliği ve dayanışma havasının en etkin üçüncü ayağının ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olduğunu dile getiren Ayhan Kızıltan, “Sayın Seçer öncelikle geçmiş dönem Mersin Milletvekili olduğu ve siyasetin merkezinden geldiği için kentin sorunlarına, yatırım projelerine çok hakim bir insan. Gerçekten kolay erişilen, her an bulaşabildiğimiz, rahatça konuşabildiğimiz bir kişi. Kentin yatırım ve sorunlarına hakim olduğu gibi, iş dünyasına çok yakın, iş dünyasını iyi tanıyan biri olması Mersin ekonomisi adına gerçekten bir şans. Biz sayın Seçer’in bu özelliğinin kent ekonomisinde artık özlenen ve beklenen ‘yerel yönetim’ etkisini göreceğimizi umuyoruz.

“MERSİN SEVDALISI BAŞKANLAR UMUT VERİYOR”
Elbette Mersin’in tüm ilçe yerel yönetimleri de, özellikle merkez ilçeler olan Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar Belediye Başkanlarımız farklı siyasi partilerden de olsalar söz konusu Mersin olduğunda bir masa etrafına oturma konusunda hiçbir çekincesi olmayan kişiler olması bizleri gerçekten mutlu ediyor.  Her biri Mersin adına birlikte çalışma konusunda samimi tavır gösteren Mersin sevdalısı Başkanlar. Bu uyumu görmek gerçekten Mersin olarak bize umut veriyor. 
Kentin ekonomik güç noktalarından biri olan Organize Sanayi Bölgesi ve MTSO arasındaki uyum kentin üretiminin itici gücü haline gelmektedir. Bu anlamda Mersin-Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkanı sayın Sabri Tekli’nin de aynı ekibi büyük oranda koruyarak tekrar göreve seçilmesi bu uyumun devamı anlamında bizleri sevindirmiştir.

“KOORDİNE ÇALIŞMALIYIZ”
Diğer taraftan kent adına rahatça bir araya gelen Mersin Vekillerimiz var. Vekillerimiz Ankara’da olsun, Mersin’de olsun tüm buluşmalarımızda hep birlikte bir araya gelebilen olağanüstü olgun tavırlarıyla Mersin adına her şeyi bir kenara koyabilen kişiler. 
Bir de bunlara yine son günlerde STK’lar boyutunda yakaladığımız güzel uyumu eklediğinizde ortaya bahsettiğimiz bu potansiyelleri harekete geçirecek güç de çıkmış oluyor. Hani derler ya un var, yağ var, irmik var. Gereken şey helvayı yapmak. Mersin olarak bizim de her şeyimiz var artık. Gereken şey, bu uyumu iyi bir koordinasyonla çalıştırmak. Kentin bu değerli liderlerinin ve tüm bu dinamiklerin bu içten çaba ve uyumunun tüm potansiyellerimizi harekete geçireceğine gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA