12. GEZENDE ERİK FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

12. GEZENDE ERİK FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI


 

Gülnar Belediyesi’nin destek verdiği, Gezende Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 12. Gezende Erik Festivali coşkuyla kutlandı.

GİZEM EKİCİ

Gezende Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen festivalde, yerel sanatçıların seslendirdiği türküler ve şiirler eşliğinde vatandaşlar doyasıya eğlendiler.
Gezende Mahallesi’nde geleneksel hale gelen ve bu yıl 12. si gerçekleştirilen Erik Festivali yapıldı. Bu yıl Erik toplama mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle gecikmeli yapılan Erik Festivali Gezende Mahallesi’nde yüzyıllardır akan Ilıpınar’ın başında gerçekleştirildi.
Festivalde açılış konuşmasını Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aydın yaptı. Aydın konuşmasında; “Bu yıl 12.ni gerçekleştirdiğimiz Gezende Köyü erik festivalimize hoş geldiniz. Bu yıl erik mevsimi Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle festivalimizi biraz gecikmeli yapıyoruz. Festivalimize gelerek bizleri yalnız bırakmayan bütün misafirlerimize teşekkür ediyor ve iyi eğlenceler diliyorum” dedi. 
Gezende Mahalle Muhtarı Hakkı Küçük, Can Eriği’nin bölge için önemli geçim kaynağı olduğunu söylediği konuşmasında; 11 yıldır düzenlenen ve bu yıl 12.ni yaptıkları Erik Festivalinin ürünlerinin tanıtımına büyük katkısı olduğunu vurguladı. Festivale katılan bütün konuklara teşekkür eden Muhtar Hakkı Küçük, festivalin günümüze kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ise 12. Gezende Köyü erik festivaline hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasında; “Bilindiği gibi bu yıl 12.ni gerçekleştirdiğimiz festivalimiz biraz gecikti. Ramazan ayı dolayısıyla geciken festivalimize katılan bütün konuklara belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Festival için atılması gereken bütün adımları hep birlikte attık” dedi.
Başkan Ünüvar konuşmasının devamında; “Gezende demek sadece erik demek değildir. Gezende demek; geçmiş yıllarda Türkiye’yi ve Gülnar’ı yöneten çok değerli ilim adamları demektir. Gezende demek Cengiz Topel demektir. Çünkü Cengiz Topel Gezende’lidir. Gezendemiz Ülkemizin güzelleşmesi, gelişmesi ve kalkınması adına hangi alanda nereli olması gerekiyorsa bu güne kadar oralı olmuş ve ilçemizin bütün köylerine örnek teşkil etmiştir. Bundan dolayı Gezende’lileri tebrik ediyorum. Festivalde emeği geçen bütün vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından folklor ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Yöresel sanatçılar Hatice Kumru ile Savaş Korkmaz’ın bir birbirinden güzel türküleriyle vatandaşlar doyasıya eğlendiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA