ANAMUR’DA CARETTA CARETTA YUVALARINA PİKNİK ALANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’DA CARETTA CARETTA YUVALARINA PİKNİK ALANI


 

MHP’li Anamur Belediyesi, caretta caretta yuvalarının bulunduğu sahili kumla doldurup, üzerinden iş makineleriyle geçti. Bölgeyi mesire alanı yapmak isteyen belediyeye çevrecilerden tepki geldi.

SONER AYDIN

Anamur Belediyesi Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile caretta caretta ve yumuşak kabuklu nil kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama alanı olan sahil şeridine ‘piknik alanı’ yapmak amacıyla toprak döşendi. Endemik bir bitki çeşidi olan kum zambaklarının da üreme alanı olan yaklaşık 13 kilometrelik sahil şeridi, Pullu Tabiat Parkı ile Anamuryum Antik Kenti arasında yer alıyor.

ÇEVRECİLERDEN SUÇ DUYURUSU
Bölgedeki çalışmaları fark eden Anamurlular ise Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) öncülüğünde çalışmaları protesto etti. Bölgede yapılan çalışmalara tepki gösteren MERÇED tarafından yapılan açıklamada, “Buradan kum almak, kumun üzerine toprak ve beton dökmek, çeşitli yapılar kondurmak, ışıklandırma yapmak, hatta iyi niyetli sayılan temizlik ve ıslah gibi çalışmalar dahi yapmak yasak olup aynı zamanda suçtur. Anamur belediyesi tarafından bu hususların bilinmemesi mümkün değildir. Bu işe son verilmez, buradan alınıp başka yerlere götürülen kumlar geri getirilmez ve üzeri toprakla örtülen kaplumbağa yuvaları açığa çıkarılmazsa, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı; hatta gerekirse tespit yaptırarak, idari dava da açacağımızı, MERÇED olarak açıkça ifade ediyoruz” denildi. 

“BÖLGEYİ PLAJ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Çevrecilerin tepki gösterdiği çalışmalara dair Anamur Belediyesinden açıklama geldi. Belediye başkanı Hidayet Kılınç imzası ile yapılan açıklamada, “Son günlerde çevrecilik adına, ideolojik bakışla düşmanlık yapılmaktadır. Bir takım malum çevreler, şimdiye kadar ihmal edilmiş, halkımızın huzur içinde dinlenebileceği, piknik, mesire alanı, halk plajını engelleme gayreti içindedirler. Ben seçim öncesi vadettiğim sözlerimin arkasındayım. Polemik konusu bulamadığı zaman, kendisiyle dövüşen 3-5 kişinin kendini tatmin için, edebiyat parçalama heveslerine tabiatı kurban edemem. Çevrecilik aynı zamanda yaşadığı mahalin çevresinin düzenli olmasını istemektir. Dokuyu bozmadan yapılan düzenlemeye karşı çıkmak Lümpen çevreciliktir. Ülkemizin her yerinde Alman vakıflarının çevre istismarcılarının bazılarını destekledikleri, çeşitli eylemlerle provokatörler vasıtasıyla muhalif çevreleri harekete geçirmeye çalıştıkları tarafımızca bilinmektedir. Yüksek çevre hassasiyeti olan bizler ise ezelden çevreciyiz. Anamur Çevre Platformu ve Anamurlu’nun Sesi internet sitesinin yayınladığı yazı bildiri ve eylemle bizim “ Karaağaç” mevkiinde küçük bir azınlığın kullandığı “Karadelik” gibi saklı, bozulmuş yolu ve kenarlarıyla otluk ve pislik olan bir yeri, halkın tamamının kullanabileceği seyyar duş kabinleri olan plaj haline getirmek istememizden rahatsız olmuşlardır. Anamurlu’nun Sesi’ne mesaj yazan, 20 yıldır o bölgede ikamet ettiğini söyleyen Binnaz Karagöz Hanbay Hanımefendi’nin dediği gibi O, toprak dökülen yer, kanalın kenarındaki yol ve yabani otların olduğu bir alan. Geceleri tekin değil, ıssız ve izbe bir alan, kanalın ve kayalığın etrafında içki içen, şişeleri kıran, şemsiyeleri yakan birileri var. O bölgenin temizlenip, ıslah edilmesi şart. İnsanlar deniz ve piknik için geliyorlar; o bölgede fuhuş alanı, düzensizlik içinde. Bunu fark eden Anamur Belediyemizi kutluyorum; orayı sahiplenmeye çalışanlar çevrecileri kullanıyor. Anamur Halkı’nın isteklerini, önceliklerini tespit etmek ve onlara hizmet etmek benim görevim ve vaadim. Piknik ve mesire yeri olmadığı için Bozyazı’ya giden ve imkanı olmadığı için hiçbir yere gidemeyen vatandaşlarımıza alternatif başka alanlar da oluşturacağım. Halkımızı Anamur’un bütün güzelliklerinden yararlandırmaya kararlıyım. Bu alan Caretta Carettalar’ın yumurtlama alanı değildir” ifadeleri kullanıldı. 

“ÇEVREYE DUYARLI BİRİYİM!”
Açıklamada Anamur Belediye Başkanı olmadan önce çevre duyarlılığı bir Milletvekili olduğunu savunan Başkan Kılınç, “Çevre Komisyonu’na katkılarımı da bilen bilir. Vatandaşlarımızla birlikte, hayvanlar ve tüm çevre Anamur Belediyesi’nin ilgi ve görev alanındadır. Çevrenin hor kullanılması, tahrip ve israf edilmesi zararı yine kendimize dokunacak bir nankörlüktür. Ben bunların bilincindeyim. Bunlar çevreci mi? Bana göre onlar, doğayla savaş halindeler. Kazanırlarsa halk kaybedecektir. Daha düne kadar Bozdoğan Sahilinde ve Cerenler Mevkiinde Caretta Caretta yumurtlama alanlarında dozerle kumsalları düzenleme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi’ne bu zatlar, niye tepki göstermedi ve neden gidip o iş makinelerinin önünde boy boy fotoğraflar çektirip sosyal medyada paylaştılar? Olay siyasi değilmiş, hem siyasi hem örgütsel ideoloji, çifte standardın katmerlenmişi. Sizler çevreci değilsiniz. Gerçek Sosyal Demokratlar ve Atatürkçüler bilerek size asla destek vermezler. 30 kişiyle yaptığınız eylem bunun kanıtıdır. Sizin gayeniz çevre değil, muhalifi olduğunuz belediye yönetimini yıpratmaktır. Ben mutlu azınlığın değil, Anamur Halkı’nın tamamının Belediye Başkanıyım. Deniz mevsimi geldi, harap olmuş bir çevreyi ıslah edip halka açacağız. Bundan dolayı çok mutluyum. Alternatifleri çoğaltacağım. Ormandan, hazineden, yayladan tespit ettiğimiz, Anamur Belediyesi olarak ıslahına talip olduğumuz piknik ve mesire alanları var. Bunları da açacağız. Bu alanlarda ağaçlar dikeceğiz. Olabildiğince çevreyi vatandaşlarımızla iş birliği halinde yeşillendireceğiz. Bizim belediyeciliğimiz çevreye duyarlı, çağdaş bir Anamur idealidir. 34 milyon borca rağmen vadettiklerimizi ve ötesini bir bir yerine getirecek planlar yapıyoruz. Gayesi çevre olanlar, umduklarından fazlasını da Anamur Belediyesi’nde bulacak ve Allah’ın izniyle bu kervan yürüyecektir” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA