BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI


 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sarı, trafikte en önemli kuralın büyük araştırmalar ve testler sonucu uygulamaya konulan trafik kurallarına uymak olduğun söyledi.

Haber Merkez

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 1 Haziran Cumartesi günü başlayıp 9 Haziran Pazar günü sona erecek olan 9 günlük ramazan bayramı tatili nedeniyle araçlarıyla seyahat edecek olan sürücüleri kazalara karşı uyardı. Deneyimli Şoför esnafı temsilcisi Başkanı Veysel Sarı, geçtiğimiz yıllarda da kural dışı davranışlar, aşırı özgüven sonucu ne yazık ki mutlulukla geçmesi gereken günlerimiz büyük acılar yaşanan günlere dönüştüğünü de hatırlatarak şu uyarılarda bulundu: “Uzun bayram tatilleri nedeniyle trafik teşkilatımız, TŞOF ve tüm şoförler odalarınca yapılan uyarılara karşın bazı sürücülerin özgüvene dayalı kural dışı davranışları ve bakımsız araçlarla trafiğe çıktıkları gözlenmiştir. Ne yazık ki;  Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı 2018 Yılında Türkiye genelinde meydana gelen 428 bin 74 trafik kazasında maalesef 3 bin 373 kişi hayatını kaybederken, 310 bin 109 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmış, birçoğu da sakat kalmış, mutlu bir şekilde geçirmemiz gereken bayramlar büyük acıların yaşandığı günlere dönüşmüştür. Kazalara araçların değil, kural tanımaz sürücülerinin neden olduğuna dikkat çeken Başkan Veysel Sarı uyarılarını şöyle sürdürdü.  “Bakımı yapılmış sağlıklı araçlarla trafik kurallarına uyularak trafiğe çıkılması meydana gelebilecek kazaları önlemenin başlıca nedenlerinden biridir. O nedenle; Tüm araç sahiplerinin araçlarının periyodik bakımlarının yaptırmalarının yanı sıra, seyahat öncesi de mutlaka araçlarına kapsamlı bir bakımdan geçirmeleri gerekmektedir. Trafikte seyir halindeyken mutlaka emniyet kemerlerini takmaları, tüm trafik kurallarına uymaları ve kesinlikle her 4 saatte bir 15-20 dakika dinlenerek araç kullanmaları başta kendi ve sorumluluğunu üstlendiği kişilerin can güvenliğini sağlamakta en önemli rolü oynadığının kesin verilere dayandığı da lütfen göz ardı edilmemelidir.  Bu vesile ile tüm halkımın ramazan bayramını kazalardan, tehlikelerden uzak mutluluk içerisinde geçirmelerini dileyerek kutluyor saygı ve sevgiler sunuyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA