BÜTÇE 185 MİLYON, BORÇ 150 MİLYON! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜTÇE 185 MİLYON, BORÇ 150 MİLYON!


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 185 milyon TL bütçeli belediyenin borcunun 150 milyon TL olduğunu söyleyerek, borçlanma yetkisi isteyeceğini açıkladı. Mecliste çoğunluk HDP-CHP’li üyelerde!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in 65 mahalle ile 265’ini aşkın nüfusa sahip merkez Akdeniz ilçesinde belediyenin kaynak arayışı sürüyor. 
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 185 milyon TL bütçeli belediyenin borcunun 150 milyon TL olduğunu söyleyerek, borçlanma yetkisi isteyeceğini açıkladı. Akdeniz Belediye Meclisi’nde başkanla birlikte 38 meclis üyesi olup bunlardan 10’unu HDP’liler, 10’unu CHP’liler ve 18’ini AKP’liler oluşturuyor. 

“GELİRLERİMİZ, GİDERLERİMİZE DENK”
Gültak, borçlarının vatandaşa değil devlete olan SSK borcu olduğunu söyleyerek, “Ama bunların hepsi yapılandırılmış ve ödeniyor, gecikme söz konusu değil. Gelirimiz giderimize hemen hemen denk. Biz farklı fonları kullanmak için bir proje ekibi kurduk ki bu ekibin içerisinde üniversiteden öğretim elemanları da var. İlk örneğini de başardık. Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte OSB içerisinde meslek edindirme kursu ile ilgili bir bilgilendirme merkezi açıyoruz. Projenin bütçesi yaklaşık 12-13 milyon TL. Kalkınma Ajansı da destek verecek. Sanayici bizden kalifiye eleman istiyordu, bulamıyorduk. İşsizlik, istihdam sıkıntısına çözüm üreteceğiz.

“BORÇLANMAK İÇİN YETKİ İSTEYECEĞİZ”
Ayrıca Avrupa fonlarından faydalanmak için de çalışmalar yapıyor, para buluyoruz. Para bulma noktasında bir sıkıntımız yok. Hibeler, Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği fonlarından yararlanacağız. 
Kaynak ile ilgili sıkıntımız olmadığını söyleyebilirim. Ama borçlanma isteyecek miyiz? Evet. Şuanda İller Bankası’ndan borçlanmakla ilgili hiçbir sıkıntımız yok, verilerimiz çok net. Çok büyük rakamlarla borçlanmayacağız, hakkımız var, bunu kullanmak istiyoruz. Borçlu olduğumuz esnafımıza da ödemelerimiz sürüyor. 
Mali tablo bizden önceki çalışmalarla disiplin altına alınmış, biz de bu disiplini aynı şekilde devam ettiriyoruz. İşçilerimize maaşları ödeniyor, belediyemizin gelir ve gideri denk ama projelerimizi hibeler, fonlar, bakanlık kaynakları ile yaparsak büyük işler başarabiliriz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA