“VAHAP BEY NEDEN HESAPLARI DENETLETTİRMİYOR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VAHAP BEY NEDEN HESAPLARI DENETLETTİRMİYOR?”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in istediği borçlanma yetkisine, eski Başkan Kocamaz hakkında soruşturma başlatmaması nedeniyle red veren Cumhur İttifakı’nın Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “Vahap bey neden hesapları denetlettirmiyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Hediye Eroğlu 

Önceki gün basın mensupları ile iftarda buluşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vahap Seçer’in borçlanma yetkisi talebi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Seçer’in istediği borçlanma yetkisine, eski Başkan Burhanettin Kocamaz hakkında soruşturma başlatmaması nedeniyle red veren Cumhur İttifakı’nı savunan Gültak, haklı gerekçeleri olduğunu belirtti. 

“MERSİN’DE 2 MİLYAR TL’LİK HİZMET GÖRÜYOR MUSUNUZ?”
Borçlanma noktasında mecliste tavrını ortaya koyduğunu ve konunun komisyona sevk edilmesini sağladığını belirten Gültak, “Konu komisyona sevk edildi. Ancak komisyonda reddedildi ve bende o yüzden meclise gitmedim. Bende dahil tüm belediye başkanlarının hizmet noktasında önlerinin tıkanmasını doğru bulmuyorum. Fakat büyükşehir belediye başkanımızın ve bürokratların şunu da anlaması gerekiyor; 1 milyar TL borçla devralınan belediyenin, 3 milyar TL borca nasıl getirildiğinin bir şekilde hesabının verilmesi gerekiyor. Bu borçlandırmamanın arkasında başka nedenler de var. Burada Cumhur İttifakı’nın amacı, ‘CHP’nin önünü tıkayayım, şehir hizmet almasın’ değil. 2 milyar TL borç nereden geldi? Mersin’de 2 milyar TL’lik hizmet görüyor musunuz? Nereye gitti bu paralar? Bunun hesabı verilmeli. Bakanlık tarafından soruşturulma başlatılmasını istiyoruz. Başkan bunu istesin. Bunlar istendikten sonra Cumhur İttifakı Vahap Seçer’in bol bol borçlanmasına izin verecektir. Ama buradaki sıkıntı şu, Sayıştay denetçileri yetmez, bakanlıktan da müfettiş istenmeli. Genelde belediye başkanları kendilerinden önceki belediye başkanlarının hesaplarını denetletirler, peki Vahap bey neden denetlettirmiyor? 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA