KOMBİNE MİSAFİRHANE MECLİS GÜNDEMİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOMBİNE MİSAFİRHANE MECLİS GÜNDEMİNDE!


 

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, milletvekillerine tahsis edildiği gerekçesiyle orman muhafaza memurlarına yer verilmeyen misafirhaneyi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

Haber Merkezi 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması talebiyle yazılı soru önergesini veren CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Kombine bilet tamam da misafirhanede kombine odayı anlamak mümkün değil” dedi. 
Sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya gelen bir orman muhafaza memurunun, orman memurlarına hizmet etmek için kurulan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 26 odalı Ömer Özen Eğitim Merkezi’nden geri çevrilmesine dikkat çeken Gökçel, “Misafirhanenin dolu olması başka, birilerine peşkeş çekilmesi başka. Misafirhane dolu ise dolu olduğu söylenir. Orman memurları için yapılmış misafirhanede orman memuru kalamaz denmez” şeklinde konuştu.  

ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI CANLARINI ORTAYA KOYUYOR
Verdiği yazılı soru önergesinde, milletvekillerine yer tahsisinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldığı iddiasını soran Gökçel, misafirhanenin “zor şartlar altında kaçakçılıkla ve yangınlarla mücadele eden; bunu yaparken canlarını ortaya koyan orman muhafaza memurlarının kullanımı için” yapıldığını hatırlattı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in soruları şöyle: “Ömer Özen Eğitim Merkezi’nde kimler kalabilmektedir? Orman muhafaza memurlarının misafirhanede kalamamasının sebebi nedir? Misafirhanenin ücret tarifesi nedir? İddiaya konu olan milletvekillerine oda tahsisi Bakanlığınızca mı sağlanmıştır? Bu olayı gündeme getiren Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı’na, konuyu gündeme taşıması sebebiyle soruşturma açıldığı doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir? Söz konusu iddia ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır? Türkiye genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı kaç misafirhane vardır? Bu misafirhaneler hangi il ve ilçelerdedir? Kaç yatak kapasitelidir? Söz konusu misafirhanelerin doluluk oranları nedir? Misafirlerinin kaçı Tarım ve Orman Bakanlığı personeli ve ailelerinden oluşmaktadır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA