“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!”


 

Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı’nda yapılması planlanan müzik festivalinin ertelenmesini olumlu bulan çevre dernekleri, özel şirket tarafından kiralanan tabiat parkı için “Takipçisi olacağız” mesajını verdi.

SONER AYDIN

Akdeniz Kaplumbağaları ve Doğa Koruma Derneği ile Mersin Çevre ve Doğa Derneği deniz kaplumbağalarının üreme alanında yapılması planlanan ancak gelen tepkiler üzerine ileri bir tarihe ertelenen müzik festivaline dair açıklama yaptı. Dernekler adına hazırlanan ortak basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşan Prof. Dr. Serap Ergene, bölgenin korunmasında daha iyi önlemler alınması gerektiğini söyledi.

“İŞ MAKİNELERİ İKİ YUVAYA ZARAR VERDİ”
Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı’nın beton bloklar arasına sıkışmış nefes alınacak yegane ormanlık alanlardan birisi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ergene, “Davultepe 100.yıl Tabiat Parkı, ağaçları, kumsalı, denizel alanı, kaplumbağaları ve rehabilitasyon merkezi ile Mersin ilimizin önemli markası olmuştur. Halkımız ve nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının birlikte paylaştıkları bu kadar değerli bir doğal alanın korunmasında daha iyi önlemler alınması gerektiğini düşünmekteyiz. Davultepe 100. Yıl kumsalında 5-7. Haziran. 2019 tarihlerinde bir Pop-fest düzenlenmesi planlanmıştı. Böyle bir festivalle alana çıkacak olan anaç kaplumbağalar, yuvadan çıkacak olan yavru kaplumbağalar ve yuva içindeki yumurtalar tamamen zarar görecekti. Tam üreme zamanına denk gelen bir programdı. Mayıs ayı içinde alana iş makinelerinin girip kumsalı düzeltme çalışmaları yaptıkları belirlenmiş, kumul alan zarar görmüş ve iş makineleri iki yuvaya zarar vermiştir. Mersin PopFest le ilgili olarak alınan erteleme kararı ile yoğun insan kitlesinin, ışığın ve gürültünün bu alanda vereceği zarar engellenmiştir. Alan Tabiat parkı olarak çok değerli olmasına rağmen ihaleye verilmiştir. Ancak Bakanlık ihale koşulları içerisinde bu canlıların ve doğanın tahrip olmaması için koşullar getirmiştir. Bu koşullara geçen yıldan bu yana dikkat edilmediği ve alanda çeşitli problemler yaşandığı ilgili bakanlığa rapor edilmiştir. Yapılacak bütün etkinliklerde bu canlıların zarar görmemesi gerekliliği üzerinde ısrarla durulmasına rağmen konser etkinlikleri düzenlenmiştir. Bu alan tabiat parkı olarak ve deniz kaplumbağalarının üreme alanı olarak zarar görmemesi için üst düzey özen gösterilmesi gereken bir alandır. Alanda yapılacak kitlesel etkinlikler kumul özelliğini bozacağından kaplumbağaların geleceği için bu alanda çok sayıda insanın gireceği etkinlikler yapılmamalıdır” dedi.

“HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM”
Nesli tükenmekte olan Caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağaları için hayati önem taşıyan Mersin PopFest’le ilgili olarak alınan erteleme kararını yerinde bulan Prof. Dr. Ergene, “Bu konuyla ilgili olarak gerekli önlemin hızla alınmasını sağlayan değerli Mersin halkına, sivil toplum kuruluşlarına, Akdeniz, Mezitli ve Mersin Kent Konseylerine, Mersinli iş adamlarına, Büyükşehir ve Mezitli belediyelerine, Devletimize ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza harcadığınız emek, zaman ve çevre duyarlılığınız için çok teşekkür ediyoruz. Mersinlilere Mersin’in değerlerine sahip çıktıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bundan sonrası içinde Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkında olabilecek tehditlere karşı duyarlı olmaya devam edeceğiz ve sizleri de duyarlılığınızı devam ettirmeye davet ediyoruz. İlgili Bakanlıkların bu konu ile ilgili gerekli önlemleri alacaklarından ve ihale edilen Tabiat Parkının ve deniz kaplumbağaları Üreme Kumsalının koruma koşullarını yerine getireceklerine şüphemiz yoktur. Ancak alanın korunması için takipçisi olacağımızı beyan ederiz. Gelin halkımızın da severek kullandığı çocuklarımız, geleceğimiz ve kaplumbağalarımız için Davultepe Tabiat Parkına, kaplumbağalara ve kum zambaklarına hep birlikte sahip çıkalım ve hiçbir zaman zarar görmesine izin vermeyelim” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA