AKDENİZ’DE 4 MAHALLE DÖNÜŞÜME HAZIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE 4 MAHALLE DÖNÜŞÜME HAZIR!


 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde 4 mahallenin kentsel dönüşüm için hazır olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Gültak, Çay Mahallesi’ndeki Ataş arazisine de 900 kişilik toplu konut yapılacağını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak, Suphi Öner Öğretmen Evi’nde düzenlenen iftar programında kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. 
Programda çalışmaları hakkında bilgiler vererek, soruları yanıtlayan Gültak, önemli açıklamalar yaptı. 
“Belediye işi gönül işi. Bu şiar ile yola çıktık. 31 Mart’ta Akdeniz’de yaşayan kardeşlerimizin teveccühü ile de belediye başkanlığına geldik” diyen Gültak, ana projesinin; insanlık, barış, sevgi ve kardeşlik olduğunu söyledi. “Bu projemizi aradan geçen 2 ayda sahada, Ankara’da uyguladık” diyen Gültak, “En büyük amacımız bu; kardeşlik, sevgi. Akdeniz buna susamıştı. Biz bu susamışlığı sona erdirdik ve kardeşlik ortamı bundan sonra da devam edecek. 65 mahallemizde bu kardeşlik ortamını devam ettiriyoruz” dedi. 

“ŞEHRİN KALBİ AKDENİZ’İN ARTER DAMARLARI TIKALI”
Akdeniz’in şehrin kalbi olduğunun altını çizen Başkan Gültak. insanların en yoğun olduğu alanların Akdeniz’de bulunduğunu, ilçenin günlük nüfusunun zaman zaman 700 bini bulduğunu aktardı. “Fakat ben eczacıyım biliyorsunuz, kalbin ana damarları vardır, kalbi besler. Maalesef Akdeniz şehrin kalbi ama arter damarları tıkanmış” diyen Gültak, “Artık stentle filan kurtarılamaz, baypas etmemiz gerekiyor. 5 yıl içerisinde biz bu baypası gerçekleştireceğiz. Akdeniz değil Mersin sağlam bir kalbe sahip olacak” dedi 

“İKİNCİ ETAP 5 BİNLİK PLANLARIN ACİLEN ÇIKMASI GEREKİYOR”
Bu tedavi için reçetesinin hazır olduğunu dile getiren Gültak, “Akdeniz’de çok farklı hizmetler ortaya koyarak bunları hep beraber gerçekleştireceğiz. Amacımız daha düzenli, daha temiz, daha yeşil, daha yaşanabilir, yeşil alanlar ve spor tesislerin sahip bir Akdeniz yaratmak. Bunun için ne yapmak gerekiyor? İkinci etap 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’nın çıkması gerekiyor. Şuan Devlet Su İşleri (DSİ) ve Mersin İl Tarım Orman Müdürlüğü’nden görüş bekleniyor” dedi. 
Geçen hafta Ankara’ya çıkarma yaparak bir dizi temasta bulunduğunu da açıklayan Başkan Gültak, 5 binlik planlarla ilgili tarım alanlarını yok etmeden ama sanayinin de, lojistiğinde, limanında önünü açan haliyle bir DSİ görüşü gelmesi ile ilgili temaslarda bulunduğunu söyledi.  

4 MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIR
Kentte imar denilince ilk akla gelen bölgenin Akdeniz olduğunu da belirten M. Muhammed Gültak, kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini açıkladı. “Söz vermiştik, istemeyen kimseyi zorlamayacağız. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yürüteceğiz.
Geçen hafta Ankara’ya gittiğimde konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ başkanı ile de görüşmeler yaptım. Barış, Mahmudiye ve Bahçe Mahalleleri’nin kentsel dönüşümü için her şey hazır. Sadece buraya bir ofis açılacak ve vatandaşlarla temasa geçilecek. 
Öte yandan unutulmuş bir çalışmayı da tozlu raflardan indirdik ve gündemimize aldık. Yıllar önce riskli bölge ilan edilen ancak unutulan Turgutreis Mahallemizin de kentsel dönüşüm çalışmalarına dahil edilmesini sağladık. Tüm bu bölgelerde çok yakın zamanda TOKİ çalışması başlatacağız çünkü arter damarlar tıkanmış diyoruz ya işte burası şehrin ortası burası, kalbi ama mezbelelik içinde. Buraların hepsi değişecek” diye konuştu. 

ATAŞ ARAZİSİNE 900 KİŞİLİK TOPLU KONUT GELİYOR
Bir müjdesi daha olduğunu açıklayan M. Muhammed Gültak, Ataş olarak bilinen Çay Mahallesi’ndeki 135 dönümlük alana 900 kişilik toplu konut projesi yapılacağını açıkladı. “Buradaki konutlarımız yöre insanının ihtiyaçlarını görecek şekilde yapılacak. Yöresel ihtiyaçlarının içerdiği mimari çalışma bitti, her şey hazır” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA