“KENDİNİ İRAN YA DA SUUDİ ARABİSTAN’DA MI ZANNEDİYOR?’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KENDİNİ İRAN YA DA SUUDİ ARABİSTAN’DA MI ZANNEDİYOR?’


 

İstanbul Kartal’da bir duruşmada kadın bir avukatın eteğinin boyunu kısa bulan hakim TBMM Gündemine taşındı.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Bahsi geçen hakim M.Y. kim ya da kimlerden cesaret alarak bir kadın avukatın etek boyuna karışabilmektedir? Bu hakim kendisini İran ya da Suudi Arabistan’da mı zannetmektedir?” diye sordu.
CHP’li Vekilin önergesi şu şekilde; “İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hakimi M.Y., duruşmada bulunan bir avukatın eteğine kısa diyerek ‘etiğe’ aykırı bulduğunu ifade etmiş ve etek boyunu ölçtürmeye çalışmıştır. Bahsi geçen olayın tutanağında “Davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğu, bu hâli ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğu giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğu görüldü” yazılmıştır.
Duruşmada dinleyici sıralarında bulunan avukatlara davacı vekilinin etek boyu hakkında avukatlık hukuku mevzuatına uygun olup olmadığı sorulmuş, ardından da davacı avukatın etek boyunun çok kısa olduğu ve bir yanlış anlamaya vesile olmaması için hakimin ‘kısa’ değerlendirmesiyle orada bulunan avukatların ‘kısa’ değerlendirmesinin aynı olmayacağı nazara alınarak cep telefonu ile baro başkanlığına bildirilmesi için etek boyunun (fotoğrafının) cep telefonu ile çekilmesi istenilmiştir. 
Bu bağlamda; Bahsi geçen hakim M.Y. kim ya da kimlerden cesaret alarak bir kadın avukatın etek boyuna karışabilmektedir? Bu hakim kendisini İran ya da Suudi Arabistan’da mı zannetmektedir? Bu hakim laik Türkiye Cumhuriyetinde hakimlik yaptığının farkında değil midir?
Onca hukuksuzluk, adaletsizlik ve kamuoyunu ilgilendiren konu, olay, dava varken bir hakimin gündemi bir kadının eteği mi olmalıdır? Bu hakim çocuklara yapılan cinsel istismar konularında da bu kadar hassas mıdır?
Bu hakim ne zaman sınava girmiş ve ne zaman hakim olarak atanmıştır? Adalet Bakanlığı içerisinde bu ve benzeri durumlar nedeniyle şikayet edilen kaç hakim bulunmaktadır? Bu kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA