ŞAMPİYON MUHİTTİN DEVELİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞAMPİYON MUHİTTİN DEVELİ


 

Mersin’de düzenlenen İlkokul Fiziksel Etkinlikler Yarışması (İFET) Mersin İl Şampiyonası’nda 1. sınıflar kategorisinde birinci Mezitli Muhittin Develi İlkokulu oldu.

ALİ ŞANLI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçen İlkokul Fiziksel Etkinlikler Yarışması (İFET) Mersin İl Şampiyonası finalleri Edip Buran Spor Salonu'nda başladı. Şampiyonada ilk olarak 13 ilçede yapılan müsabakalar sonucunda birinci olan takımlar birinci sınıflar kategorisinde yarıştı.
Programa; Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan finallerin açılışında konuşan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, yarışma kapsamında 13 ilçede yapılan yarışmalar sonucu belirlenen finalistleri kutladığını belirterek; "Değerli öğretmenlerimizi de katkılarından dolayı kutluyorum. Finallere kadar gelmek de büyük bir başarıdır. kazanmak da var, kaybetmek de... Bu sadece bir oyun. Çocuklardan bu oyunların keyfini çıkarmalarını istiyor, hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca da konuşmasında; Mersin'de bu yıl 4.'sü düzenlenen İFET oyunlarında müdürlüğe bağlı 10 beden eğitimi öğretmeninin, 13 ilçedeki öğrencilere yarışmalar esnasında yardımcı olduğunu ve bu yıl Mersin'in tüm Türkiye'de 76 bin lisanslı sporcuyla 2. sıraya yerleştiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından yarışlara geçildi. farklı parkurlarda kıyasıya mücadele eden çocuklar öğretmen ve velilerinden de büyük alkış aldı. Birbirinden zevkli ve çekişmeli geçen yarışlar sonunda Mezitli Muhittin Develi İlkokulu 1., Yusuf Bayık İlkokulu 2., Iğdır İlkokulu 3., Bahçelievler İlkokulu 4. oldu. Dereceye giren okullara ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Vedat Akyar ve Metin Koçak, İFET İl Teknik Kurulu Başkanı Fatma Yaşar ve Okul Sporları Bozyazı İlçe Temsilcisi Hıdır Derin takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA