OLBA FOTOĞRAF DERNEĞİ’NDEN KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OLBA FOTOĞRAF DERNEĞİ’NDEN KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ


 

Mersin Olba Fotoğraf Derneği (MOF), MTSO Sanat Galerisi’nde üyelerinin eserlerinden oluşan karma fotoğraf sergisi açtı. 25 sanatçının 27 fotoğrafının yer aldığı sergi, sanatseverlerden tam not aldı.

Haber Merkezi

Sergi açılışında konuşan Olba Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Law, her yıl olduğu gibi bu yıl da dernek üyelerinin fotoğraflarından oluşan bir sergiyi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) fotoğraf severlerin beğenisine sunduklarını söyledi. 
Sanatçılar arasında onur konuklarının bulunduğunu da bildiren Law, bu isimlerden bir tanesinin İbrahim Zaman, diğerinin Reha Bilir olduğunu söyledi. Her iki sanatçının da uluslararası üne sahip olduğunu aktaran Law, “Ayrıca sergimizde Üyemiz ve Uluslararası Fotoğraf Birliği Başkan Yardımcısı John Law’ın da fotoğrafları var. Görüldüğü üzere oldukça zengin üye profiline sahip bir derneğiz” dedi. 

“MERSİN’İN İLK KADIN FOTOĞRAF DERNEĞİ BAŞKANIYIM”
6 yıldır dernek üyesi olduğunu ve şubat ayından buyana derneğin başkanlık görevini üstlendiğini anlatan Evren Law, aynı zamanda Mersin’deki ilk kadın fotoğraf derneği başkanı olduğunu söyledi. Aslen müzik öğretmeni olduğunu ve halen bir ortaokulda görevine devam ettiğini de dile getiren Law, fotoğrafta ise makro ve kelebek fotoğraflarına ilgisi olduğunu anlattı. Mersin’de 130’dan fazla kelebek türünün yaşadığını, 90’ından fazlasını çektiğini ve hedefinin tüm türleri fotoğraflamak olduğunu ifade eden Law, çektiği fotoğraflarla uluslararası birçok yarışmadan ödülle döndüğünü de vurguladı. 
Fotoğrafın hayatına çocuk yaşlarda girdiğinden bahseden Law, şunları söyledi:
“Fotoğraf benim için, küçükken babamın her doğum günümüzde ya da aile birlikteliklerinde fotoğrafımızı çekmesiyle başlayan bir hikaye. Fotoğraf makineleriyle hep iç içeydik. Ben ilk makinemi üniversitede aldım ve fotoğrafları kendi imkanlarımla bastım. Fotoğrafa olan ilgim o yıllarda daha da arttı. Meslek hayatıma başladıktan sonra da hobi olarak devam ettim. 7 yıldır da önce amatör sonra profesyonel olarak icra ediyorum.” 

“SANAT SADECE TÜRKİYE’DE KALMAMALI, EVRENSEL OLMALI”
Derneğin Mersin’in kültürel ve sanatsal açıdan tanıtımı, fotoğraf sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 2011 yılında kurulduğunu aktaran Evren Law, şuanda 45 üye ile uluslararası çapta birçok faaliyet yürüttüklerini anlattı. Bunlardan en önemlisinin 8’ncisini yapmakta oldukları ‘MOF İbrahim Zaman Fotoğraf Yarışması’ olduğunu vurgulayan Law, düzenledikleri yarışmayla Mersin’in ismini 5 kıtada duyurduklarını belirtti. Uluslararası misyon ve vizyona sahip bir dernek olduklarına işaret eden Law, “Bu anlamda yurtdışında kontak kurduğumuz, bilgiler paylaştığımız ve ortak çalışmalar yürüttüğümüz kardeş fotoğraf derneklerimiz var. Bu ülkelerden bazıları, Dubai, İspanya, İngiltere, Azerbaycan, Hindistan, Umman. Bu yüzden de yaptığımız çalışmalarla daha ciddi bir sorumluluğun altına imzamızı atıyoruz. Sanat sadece Türkiye’de kalmamalı, evrensel olmalı” dedi.  
MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çağatay Güneş’in de eserinin yer aldığı sergide, açılış konuşmasının ardından sanatçılara Evren Law tarafından teşekkür belgesi verildi. 
Olba Fotoğraf Derneği’nin Karma Fotoğraf Sergisi, 11 Haziran’a kadar hafta içi 08.30 – 18.00, Cumartesi günü 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA