MERSİN BAROSU TURHAL VE HALFETİ’DEKİ İŞKENCEYE EL ATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU TURHAL VE HALFETİ’DEKİ İŞKENCEYE EL ATTI


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz insan haklarına aykırılığın karşısında olduklarını vurguladı.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yemin töreninde yaptığı konuşmasında, Tokat’ın Turhal ilçesindeki Sevgi Evlerin’de kalan 26 çocuğa yapılan işkenceyi ve Şanlıurfa’nın Halfeti ve Bozova ilçelerinde jandarma tarafından düzenlenen ev baskınlarında, gözaltına alınan kişilerin işkenceye ve kötü muameleye maruz kalmasını dile getirerek, Mersin Barosu olarak bu iki hukuksuzluğun, insan haklarına aykırılığın karşısında olduklarını vurguladı. Yeşilboğaz, “Şiddet, sistematik bir şekilde bütün hayatımızı kuşatmış” dedi.

“ŞİDDET SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE HAYATIMIZI KUŞATMIŞ”
Mersin Barosu yönetim kurulu, avukatlar ve ailelerin katılımıyla Mersin Baro Odası’nda düzenlenen yemin töreninde konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizde her geçen gün şiddet olaylarının arttığını belirterek, “Tokat’ın Turhal ilçesindeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’nde, devletin ellerine bıraktığımız yaşları 4 ila 12 arasında değişen 26 kimsesiz çocuğa yapılan işkenceye karşı, Mersin Barosu olarak gerekli girişimlerde bulunduk. Diğer illerin baro başkanlarıyla da birlikte hareket ederek, o davanın el birliği ile takipçisi olacağız” diye konuştu.
Öte yandan, Şanlıurfa’nın Halfeti ve Bozova ilçelerinde jandarma tarafından düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 43 kişide, işkence izleri tespit edildiğinin ve insanların kötü muameleye maruz kaldığının bilgisini veren Yeşilboğaz, “Orada gözaltına alınan insanların oruç açma vaktinde, elleri arkadan kelepçeli yere yatırılarak işkenceye uğradıkları, üstlerine basıldığı gibi insanlık dışı muameleye maruz kaldıklarının haberini aldık. Bu olayın da takipçisiyiz. Şiddet; bireysel ve toplumsal olduğu gibi, devlet tarafından da yapılabiliyor. Şiddet, sistematik bir şekilde bütün hayatımızı kuşatmış. Günümüzde maalesef şiddetin ötesinde başka bir konu konuşamıyoruz. Ama bunları maalesef dile getirenler sadece biz hukukçular oluyoruz. 

“TOPLUMUN VİCDANI, HUKUKÇU VİCDANINDAN GEÇER”
Genç meslektaşlarımız da bu sürecin birer parçası olacaklar. Toplum vicdanı, hukukçu vicdanından geçer. Genç meslektaşlarımın bu vicdanı hiçbir zaman göz ardı etmemesi, toplumun her kesimine taraf ve siyaset gözetmeksizin hukuk vicdanı ile yardımcı olması, demokrasinin ve çağdaşlığın bir gereğidir. Kendilerine bu zorlu yolda başarılar diliyor, her zaman yanlarında olacağımızı taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra avukatlık stajını başarıyla tamamlayan Av. Tugay Akar, Av. Seren Gül Akdağ ve Av. Musa Anıl Bozkurt kürsüde yemin edip cübbe giyerek, avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı attı. Baro Başkanı Yeşilboğaz avukatlarımıza, avukatlık ruhsatnamesini imzalayarak takdim etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA