EKOLOJİK FİLMLER SEYİRCİYLE BULUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKOLOJİK FİLMLER SEYİRCİYLE BULUŞUYOR


 

Çukurova İnsan, Tohum Toprak Atölyeleri (ÇİTTA) tarafından düzenlenen ‘ÇİTTA Ekolojik Filmler Festivali’ seyirciyle buluşuyor.

SONER AYDIN

ÇİTTA Ekolojik Filmler Festivali 25- 26 Mayıs’ta Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin (SYFF) 2018 seçkisinden 17 ekoloji odaklı belgeseli Mersinli izleyiciler ile buluşturacak festivalde filmlerin yanı sıra filmlerde ele alınan konularla ilgili yerelden uzman konukların katılımı ile sohbetler de yer alacak.

Yarın saat 10:00’dan 17:00’ye, Pazar günü ise 10:00’dan 22:00’ye kadar devam edecek ÇİTTA Ekolojik Filmler Festivalinin ilk gününde 14:15’de başlayacak Vamizi: Mercan Beşiği filminin ardından Erdemli’de bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden öğretim üyesi Dr. Korhan Özkan izleyiciler ile bir araya geliyor.
Festivalin ikinci gününde ise kent bostanları ve gıda topluluğu hareketlerine dair filmlerin ardından ilgili konuların yereldeki temsilcileri festival izleyicilerinin karşısına çıkıyor. 16:15 seansında peşpeşe izlenecek Yedikule Bostanları ve Burkina Faso Bereketi filmlerinin ardından Mersin Üniversitesi’nden Melike Selin Durmaz Ekenler; 17:45’de başlayacak Gıda Koop filminden sonra ise Çitta Gıda Topluluğu üyeleri yereldeki deneyimleri üzerinden bilgi paylaşımında bulunacak.
ÇİTTA Ekolojik Filmler Festivali ekolojinin her alanından ve dünyanın her bölgesinden filmleri Mersinliler ile buluşturmaya hazır. Festivalde Barcelona’da bir tahliye protestosu sonrası şehrin belediye başkanlığı için kolları sıvayan ve bunu başararak kentin ilk kadın belediye başkanı seçilen Ada Colau’nun hikayesi Aday Ada, 30 farklı ülkede mikro krediler ile yenilenebilir enerjileri herkesle buluşturan Angaza Platformu’nun öyküsü Angaza, para için değilde gezegenin faydası için emeklerini ortaya koyanlara ışık tutan Gerçek Değer, Hindistan’ın yoksul mahallelerinde kendilerini dünyaya bağlayan internet laboratuvarlarının kapatılması riskine karşı harekete geçen genç kadınları perdeye yansıtan Açık Pencere, Mozambik’e bağlı Quirimbas Adatakımı’nın en büyük adası Vamizi’ndeki eşsiz doğa güzelliklerin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri gözlemleyebileceğimiz Vamizi: Mercan Beşiği, büyükbabasına bahçesinde yardım ederken kendi köklerini yeniden keşfeden genç bir erkeğin hikayesini aktaran Büyükbabamın Bahçesi, koşulsuz vatandaşlık geliri konusunda çalışmalar yürütenlere tanık olacağımız Bedava Öğle Yemeği Cemiyeti, sütün sağlıklı doğal ve zengin besleyici değerler içerdiği algısı ne derece doğru sorusunun peşine düşen Süt Sistemi, Filistinli ve İsrailli çevrecileri biraraya getiren EcoPeace kurucularından Gidon Bromberg’i anlatan Ecopeace Orta Doğu, Kosta Rika’da yoğun turizmin tehdit ettiği yüzde 2,5 Osa Yarımadası, giysileriniz nasıl üretiliyorun arka planını ortaya çıkaran Adil Ticaret: İlk Adım, Afrika’nın kuzeyinde sapa bir köyde insanların terk etmek yerine kalıp arazilerini onararak dönüştürmeye karar verdiğinde nelerin mümkün olduğunu gösteren Etiyopya Yükseliyor. Yedikule Bostanları’nın yaşayan en eski bostancısı Recep Eraslan’ın hikayesini aktaran Yedikule Bostanları, Batı Afrika’da bulunan küçük bir ülke olan Burkina Faso’daki tarımsal direnişin ve gıda egemenliği mücadelesini anlatan Burkina Faso Bereketi, sıfır müşteri ve 17.000 çalışan ile bir başarı hikayesini ortaya çıkaran New York Park Slope Gıda Kooperatifinin 40 yılı aşkın başarısının sırrına şahit olacağımız Gıda Koop, kornea ve organ naklinin hayati önemini gözler önüne seren Kornea İkilisi ve bir avuç sıra dışı genç doktor ve aktivistten oluşan bir ekibin “herkes için sağlık hakkı” için verdikleri küresel mücadeleyi gözler önüne seren Yörüngeyi Değiştirenler filmleri yer alıyor.
ÇİTTA Ekoloji Filmler Festivali, SYFF2018 seçkisinde bulunan toplam 27 filmden 17’sini Mersinliler ile buluşturacak. Festivalin ana destekçileri Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ve Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği. Festivalin yerel destekçileri Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi. Festivalin yerel destekçileri ise ÇİTTA, Kültürhane ve Gaia Future Food.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA