MESKİ’YE POLONYA HEYETİNDEN ZİYARET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’YE POLONYA HEYETİNDEN ZİYARET


 

Polonya’nın Leszno Belediyesinden bir heyet ‘Türkiye ve Polonya Arasında Çevre Ortaklığı Projesi’ kapsamında MESKİ Genel Müdürlüğü Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Polonya Leszno Belediyesi ortak çalışmasıyla Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı ile Türkiye ve Polonya Arasında Çevre Ortaklığı programı başlatıldı.
Projenin Türkiye ayağı kısmında Leszno Belediyesi’nden Mersin’e gelen heyet, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü uhdesinde sürdürülen çevresel iş ve işlemleri inceledi. Heyete MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından karbon, azot ve fosfor giderimi sağlayan, arıtma çamurundan enerji üreten Karaduvar atıksu arıtma tesisi gezdirilerek atıksu arıtımı, enerji üretimi, çamur bertarafı ve solar kurutma üniteleri olmak üzere, tesisin üniteleri ve prosesleri hakkında yetkililerden bilgiler verildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ personelinden oluşan ekip de geçtiğimiz aylarda Leszno Belediyesini ziyaret ederek, belediyedeki çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantılarına katılmış, çevre politikalarının anlaşılması ve eşleştirme için görüş alışverişinde bulunmuştu.
Ocak ayında, AB’ye katılım sürecinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Politikası'nın yerel düzeyde idari ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla AB Çevre Politikasının yerel düzeyde uygulanmasını güçlendirerek Mersin ile Leszno arasında sürdürülebilir bir şehir eşleştirme ortaklığı kurulmuştu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA