SAHİLDEKİ KAFELERİ BÜYÜKŞEHİR İŞLETECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHİLDEKİ KAFELERİ BÜYÜKŞEHİR İŞLETECEK!


 

Mersin’de Mezitli ve Yenişehir sınırları içerisinde kalan Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki 9 kafeteryanın işletmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Mezitli Sahili ve Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde deniz doldurularak elde edilen alandaki kafeteryaların yılan hikayesine dönen kaderi belli oldu. Önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, kaçak yapılaşma gerekçesiyle yıktığı 9 kafe artık Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek. 
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı ikinci birleşiminde gündeme gelen teklif, incelenmesi için havale edildiği Teklif Plan Bütçe ve Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonları’nda olumlu bulundu. 
Bu kapsamda; Adnan Menderes Bulvarı’nda 284 bin 899 bin 34 metrekarelik ve Mezitli ilçesindeki 80 bin metrekarelik devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerin üzerindeki ticari işletmelerin (büfe, kır kahvesi, restaurant ve çay bahçeleri) işletme hakkının Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlere devredilmesi ve bu şirketlerce işletilmesi mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 
İlk yıl metrekare birim fiyatı 50 TL olacak tesislerin kirası, takip yıllarda TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına göre arttırılarak 5 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizkızı, İmar İnşaat veya Kültür AŞ şirketlerinden biri tarafından, 3’üncü şahıslara devredilmemek kaydıyla 

MEZİTLİ VE YENİŞEHİR KAFE İSTEDİ
Söz konusu düzenlemenin görüşüldüğü esnada Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve daha sonra da Yehişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in, kafelerden birer tanesinin işletmesinin belediyelerine verilmesi talebi ise tartışma yarattı.  

MHP’DEN TEPKİ
Meclisin MHP’li üyesi Mehmet Topkara’dan, “Belediyelerin yazılı bir talepleri yok, bu talep komisyonlarda görüşülmeli. Hangi kafenin kime nereye verileceği belli değil. Altyapısını oturtmamız lazım, havada afaki bir şey var” tepkisi  geldi. 

CHP’LİLER MECLİSİ İKNA EDEMEDİ
Bunun üzerine söz alan Başkan Tarhan, “Kafelerden biri Mezitli, diğeri ise Yenişehir’de, talebimiz gayet haklı., Birer tane bizlere verebilir. İdare bunu istese meclise getirmeden verebilir. Tabi 3’üncü şahıslara verilmemek kaydıyla” diyerek taleplerine açıklık getirdi. Başkan Özdemir de Tarhan’a destek verdi ancak Cumhur İttifakı üyeleri yine de talebe itiraz etti. 

“ONLARA VAR DA BİZE YOK MU?”
Bunun üzerine söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhur İttifakı üyelerine seslenerek, “Sizin kafanızı karıştıran, ‘onlara var da bize yok mu?’ Ben yetki istiyorum. İmkanlarım buna müsaitse taleplere cevap verebilirim. Elimdeki gelir getirici kaynakları kullanmak zorundayım” açıklaması yaptı. 
Ancak görüşmeler sonunda Mezitli ve Yenişehir Belediyeleri’nin talepleri kabul görmedi. İki belediye de teklifini geri çekti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA