41 BİN 527 ADET PARSEL TAPU KADASTROYLA TANIŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

41 BİN 527 ADET PARSEL TAPU KADASTROYLA TANIŞTI!


 

Mersin’de kurumlar ve vatandaşlar arasında sürekli problemlere sebebiyet veren yaklaşık 41 bin 527 adet parselin güncelleme ihalesi tamamlandı. 15 gün içerisinde çalışmalara başlanacak.

Haber Merkezi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 172 yılı kutlanıyor. Mersin Kadastro İl Müdürü Yüksek Mühendis Celalettin Bilgin, kuruluş yıldönümü ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında dünyada tartışılmayan ve evrenselliğini koruyan üç temel hak olduğunu ve bunların; yaşam, özgürlük ve mülkiyet hakkı olduğunu anımsattı. “Mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ve muhafazası ile görevli ve yetkili olan kurumumuz, devletin en önemli fonksiyonlardan birini yerine getirmektedir” diyen Bilgin, “172 yıllık geçmişe sahip olan kurumumuz, ülkenin en önemli ve en güvenilir kurumları arasında yer almakla birlikte, devlet vatandaş ilişkilerinin en yoğun yaşandığı kamu kurumlarından birisi olmasıyla da ayrı bir öneme sahiptir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 172 yıllık birikimi ile ülkemizin her ilçesinde örgütlenen ‘Tapu gibi sağlam’ deyimini literatürümüze kazandıran köklü bir kuruluş olmasının yanı sıra son yıllarda uygulamaya koymuş olduğu projeler ile vatandaşa dönük hizmet anlayışında devrim sayılacak ilerlemeler kaydetmiştir” dedi.

MERSİN İSTATİKSEL SIRALAMALARDA SÜREKLİ EN ÜST SIRALARDA
Mersin Kadastro Müdürlüğü bünyesinde ise gelişen teknoloji ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları ile ahenk içinde çalışması sonucu Türkiye genelinde istatiksel sıralamalarda sürekli en üst sıralarda olmayı başarmıştır. Son zamanlarda ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan İmar Barışı başvurularında da vatandaşları sürekli bilgilendirecek ekipler oluşturularak taleplerin en hızlı şekilde karşılanması sonucu ülke ekonomimize büyük katkılarımız olmuştur. Kısıtlı maddi imkânları ve yetersiz personel sayılarına rağmen eski teknoloji ile 1950’li yıllarda yapılmış ve sürekli vatandaşlar arasında sorunlara sebebiyet veren mahallelerimizde güncelleme çalışmaları yapılabilmesi için ihale çalışmaları yapılmış olup en kısa sürede bu mahallelerin daha sağlıklı kadastro verilerine kavuşması planlanmaktadır.
Mersin Kadastro Müdürlüğü yeni ve modern yüzü ile vatandaşlarımıza hizmete hazır hale getirildi Müdürlüğümüz yetki sahası yaklaşık 470 kilometreyi  kapsamakla birlikte 714 mahalle ve bu mahallelerin tamamını kapsayan bir milyon 24 bin 567 adet parselin tamamına yakınına ait verilerin yüzde 99.85’i bilgisayar ortamına girilmiş ve tapu kayıtları ile entegre hale getirilmiş ve ilgililerinin hizmetine sunulmuştur. Böylelikle vatandaşa ve paydaş kurumlara müdürlüğe gelmeden e-devlet üzerinden ilgili parsellin tapu kaydını alabilmesinin yanı sıra parselin geometrik şeklini de güncel bir şekilde anlık olarak görebilme imkânı sunulmaktadır.
Mersin Kadastro Müdürlüğü yetki sahasında bulunan Tarsus ilçesinde 4262 Parsel 2/B çalışmaları tamamlanarak ekonomiye kazandırılmış ve vatandaşlara zaten hakkı olan yerin tapuları verilmiştir. Mut ilçesinde yaklaşık 28056 adet parsel günümüz ihtiyaçlarını ve teknolojik gereksinimleri karşılamadığından yenileme çalışması yapılmış olup tamamlanmıştır. Mersin ili genelinde merkez (Toroslar, Yenişehir, Mezitli) Tarsus, Çamlıyayla ve Erdemli ilçelerini de kapsayacak şekilde gerek paydaş kurumlara gerekse de vatandaşlar arasında sürekli problemlere sebebiyet veren yaklaşık 41 bin 527 adet parsel ve tescil harici olarak bırakılmış vatandaşların hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmaların güncelleme ihalesi tamamlanmış olup 15 gün içerisinde çalışmalara başlanacaktır” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA