ENGEL TANIMAYAN ARAÇ HAZIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGEL TANIMAYAN ARAÇ HAZIR!


 

Başkan Mustafa Gültak; fiziksel engelli insanların, akülü sandalyelerinden hiç inmeden veya kimsenin onları taşımasına bağlı kalmadan binip seyahat edebilecekleri, Türkiye’nin ilk özel tasarım elektrikli otomobilin tanıtımına katıldı.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, tekerlekli sandalyedeki engelli insanların kolaylıkla binip kullanabilmesi için Genç Girişimci Burcu Aydemir’in tasarladığı ve Türkiye’de bir ilk olan elektrikli otomobili inceledi. Gültak; engelli insanların en büyük hayallerinden birisinin de günlük işlerini yaparken kimseye muhtaç kalmamak olduğuna dikkat çekerek; “Türkiye’de ilk kez, genç girişimci Burcu Aydemir tarafından tasarlanan bu otomobil, engelli insanlarımızın ulaşımda yaşadığı güçlükleri büyük oranda ortadan kaldıracak bir araçtır. Engelli vatandaşımız, özel tasarım bu otomobile akülü aracıyla binip direksiyonun başına kadar geçebilecek ve istediği yere rahatlıkla gidebilecektir” dedi.

“GİRİŞİMCİLERİN YANINDAYIZ, HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Başkan Gültak; günlük hayatın akışı içerisinde birçok sorun ve güçlükle karşılaşan engelli insanların bakış açısıyla değerlendirildiğinde, bu otomobilin büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. Gültak; “Ülkemiz ve insanlarımız için üreten, yeniliklere imza atan, girişimci insanlarımızın her zaman yanındayız, Akdeniz Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kim ki insanlarımız, hele de engelli vatandaşlarımız için elini taşın altına koyuyorsa, bütün yüreğimizle desteklemek hem görevimiz hem de gönül borcumuzdur” diye konuştu.
“Engelli insanlarımıza bu aracı kazandırdıkları için ekibi tebrik ediyorum”
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Engelli insanlarımızla empati kurabildiğimizde, özel tasarım bu aracın taşıdığı önem ve değer çok daha iyi anlaşılacaktır. Engellilerimiz için bu değerli projeyi hayatımıza kazandırmalarından dolayı genç girişimcimiz Burcu Aydemir ve ekibini tebrik ediyorum. Engelli insanlarımızın hayatına dokundukları, onların yaşamını kolaylaştıracak bu özgün otomobili tasarlayıp kazandırdıkları için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİLERİN HAYATINI ÇOK KOLAYLAŞTIRACAK”
Girişimci Burcu Aydemir ise, projeye katkı ve destekleri nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti; tasarladığı elektrikli otomobili engelli insanların hizmetine sunacak olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aydemir, “Engel Tanımayan Araç (ETA) adını verdiğimiz bu otomobilin, engellilerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inanıyorum. Özellikle akülü sandalyelerinden hiç inmeden ve kimsenin onları taşımasına gerek kalmadan bu otomobile binebilecek olmaları onlar için büyük bir kolaylık olacak” dedi.

AYDEMİR ÇİFTİ, DAHA ÖNCE DE GYROCOPTER ÜRETMİŞTİ
Öte yandan genç girişimciler Burcu Aydemir ve eşi Cem Aydemir; daha önce de Akdeniz Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen bir hangarda, Türkiye’nin ilk yerli ve milli 'Gyrocopter'ini (CayroKopter) üretmişlerdi. Yaklaşık 9 yıllık bir AR-GE çalışmasının ürünü olan yüzde 100 milli ve yerli hava taşıtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da bizzat incelenmiş, araç Cumhurbaşkanı’nın büyük beğeni ve takdirini kazanmıştı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA