GECE YARISI ‘KAFES’ KONDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GECE YARISI ‘KAFES’ KONDU!


 

Anamur’da kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı yürütmeyi durdurma davası açılırken yargı sürecini hiçe sayan çiftlik sahipleri gece operasyonu ile kafes kurmak için harekete geçti!

Hediye Eroğlu 

Mersin’in Anamur ilçesinde 20 balık çiftliği kurmak isteyen firmalardan bazıları, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu Raporları’na istinaden Ören kıyılarındaki Toki binalarının hemen karşısında önceki gün gece itibariyle kafes kurmak için harekete geçti! 
Yürütmenin durdurulması için konuyu yargıya taşıyan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Anamur Temsilciliği üyeleri söz konusu bölgeye giderek kafesleri protesto etti. 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
MERÇED Anamur Temsilcisi Şeyda Afyoncu basın açıklamasında, “Fırsatçı şirketlerin elemanları, dün gece itibariyle Toki konutlarının önündeki 1. derecede arkeolojik sit alanı olan bölgenin sahilinde, kafesleri kurma hazırlıklarına başlamışlar ve gece boyunca çalışmışlardır. Ancak, sabah saatlerinde, kafes kurma çalışması yapan tekne, kurduğu kafesle birlikte Ören sahilinden ayrılmıştır.  Söz konusu kafes, muhtemelen çiftliğin asıl kurulacağı deniz alanına götürülmüştür. Görüldüğü gibi, yürütmeyi durdurma istemli olarak açmış olduğumuz iptal davaları ve gösterdiğimiz haklı tepkiler, balık çiftliği kuracak şirketlerce, hiç bir şekilde önemsenmemektedir. İdare Mahkemelerince yürütmeyi durdurma istemimizle ilgili verilecek kararları dahi beklemeksizin, alelacele ve yangından mal kaçırırcasına kafesleri kurmaya başlayan şirketler lehine, bu yöndeki yasal izinleri veren yetkililere sesleniyoruz! Açmış olduğumuz davalara ilişkin yargı kararları beklenmelidir. Eğer ki, yetkililerce, yargıya intikal eden bu konuyla ilgili olarak, şirketler lehine sürdürülen taraftar tutum devam ettirilirse, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, buradan kamuoyuna duyururuz” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA