“BÜTÜN ÜMİDİMİZ GENÇLİKTE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BÜTÜN ÜMİDİMİZ GENÇLİKTE”


 

GİZEM EKİCİ

CHP Mersin İl Başkanlığı’nca her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100’ncü yılını alternatif törenle kutladı. 
Partililer ve destek veren Mersinliler Atatürk Evi önünde buluşarak, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe; CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de destek verdi.
Atatürk Anıtı’nda ise öncelikle saygı duruşu ile başlayan tören, İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bugün demokratik, laik bir ülkede yaşıyorsak işte tam 100 yıl önce döşenmeye başlayan o kilometre taşları sayesinde” dedi. 
Seçer, “Buradan o mavi gözlü devi, silah arkadaşlarını, bu ülkenin ulusal kurtuluş mücadelesinde canını, kanını ve alın terini dökmüş atalarımızı sevgiyle, saygıyla yad ediyorum. Onların önünde eğiliyorum. Onlar bizim için çok şey ifade ediyorlar. 100 yıl önce bugün, bu kadim topraklar işgal altında ama Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir mücadele başlatılıyor ve tüm yurda yayılıyor. O düşünce önemli bir mücadeleye dönüşüyor. Sonuç itibariyle ulusal kurtuluş savaşı ve ardından cumhuriyetin kurulmasıyla taçlanan bir mücadeleye dönüşüyor. Bu ülke o günden bugüne çok badireler atlattı. Demokrasi yönünde ve cumhuriyetin temel kazanımları yönünde önemli emekler ve bedeller verdi. Şimdi de kısmen o günleri yaşıyoruz. Çünkü 31 Mart’tan sonra artık memleketime bahar geldi. Bizim bu saatten sonra geri dönük söyleyeceğimiz bir şey yok. O değerlerin farkındayız. Üzerine bir şeyler katmamız ve çok çalışmamız lazım. Her zaman söylüyorum. Birliğin, beraberliğin, aklın, azmin, çalışmanın ve mücadelenin elinden hiçbir kimse kurtulamaz. Bu mücadele başarıyla sonuçlanır ve bütün engeller aşılır. Mersin’e yeni bir format atmak istiyoruz. Mersin, çağdaş bir kent. Mersin, aydınlık bir kent. Mersin, Atatürkçü bir kent. Mersin, yenilikçi, dönüşümcü ve devrimci bir kent. Mersin’in bu özelliklerine yaraşır bir anlayışla bu belediyeyi bizlerin yönetmesi Mersinlilere hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha geleceğe umutla bakan bir Mersin için hep beraber gecemizi gündüzüme katıp çalışma zorunluluğumuz var” dedi.

“19 MAYIS, İŞGALCİLERE TESLİM OLAN SARAYCILARA BAŞLADIRI”
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da yaptığı abasın açıklamasında, “Bir asır önce bugün Samsun’da bir meşale yakıldı. O meşale tam 100 yıldır yolumuzu aydınlatıyor. Bağımsızlığımıza ve milletin egemenliğine yapılan her saldırı karşısında bizlere güç veriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da attığı o ilk adım sadece işgale karşı ortak mücadelenin başlangıcı değildi. O adım aynı zamanda bir milletin kendi kaderini belirleme iradesiydi. İşgalcilere teslim olan saraycılara karşı bir başkaldırıydı. İnanç ve kararlılıkla atılan o ilk adım bize bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi kazandırdı. Bu kutlu günü gençlere armağan eden Atatürk, Cumhuriyete ve bağımsızlığa en iyi onların sahip çıkacağını biliyordu. Haklı da çıktı. Bağımsızlık ve demokrasi düşmanları her dönemde ilk önce karşılarında gençleri buldular. Bugün de gençlerimiz özgürlük ve demokrasi için en ön saflarda mücadele ediyorlar. Samsun’da atılan o ilk adımın inanç ve kararlılığıyla Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza ve demokrasiye sahip çıkıyorlar. Halktan aldıkları vergilerle, saray saltanatı sürerken, bu ülkenin özgür yurttaşlarını ‘karınlarını doyurduk ama oy vermediler’ diye küçümseyenler şunu iyi bilsinler. Dün bir saraydan alınıp millete verilmiş olan egemenliğin, bugün başka bir saraya teslim edilmesine bu ülkenin gençliği asla müsaade etmeyecektir. Bir asır önce bugün Samsun’da bir meşale yakıldı. Bu meşale bizleri bugünlere getirdi. Gençlerimiz kendi iradesini halk iradesinin üstünde görenlere karşı Cumhuriyete ve demokrasiye 19 Mayıs ruhuyla her zaman sahip çıkacaklar. Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ demişti. Evet, bugün de bizim bütün ümidimiz gençliktedir. Cumhuriyetimiz gençlerin elinde çağdaş bir demokrasi ile taçlanacak. Bilimde, teknolojide, sanayide çok büyük atılımlar yapacaktır. Bu inançla tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Milli Mücadelenin 100’üncü yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA