MERSİN’DE NEFES KESEN TATBİKAT | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE NEFES KESEN TATBİKAT


 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının en büyük planlı tatbikatlarından Denizkurdu 2019, 6’ıncı gününde Mersin ayağı ile devam ediyor.

Tatbikatta, Haki ülkesinde meydana gelen şiddetli deprem sonrasında Mavi ülkenin yardım göndermesi ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmasını içeren senaryo çerçevesinde, Kızılay, AFAD ve UMKE ekipleri ile ekipmanlarının Mersin Limanı’ndan TCG İskenderun Gemisine transferleri gerçekleştirildi. Gemi, deprem tatbikatının gerçekleştirileceği İskenderun Limanı’na hareket etti. 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’de düzenlenen Denizkurdu 2019 tatbikatı devam ediyor. 131 gemi, 57 uçak, 33 helikopter ve 25 bin 900 personelle gerçeğe yakın olarak gerçekleştirilen tatbikatın Doğu Akdeniz’i kapsayan bölümü Mersin’den başladı. Tatbikatın bu bölümünde deprem senaryosu ve arama kurtarma faaliyetleri asker ve sivil ekipler tarafından gerçekleştirilecek. 
Hazırlanan senaryo gereği, İskenderun Haki ülkesi olarak adlandırılırken, Mersin de Mavi ülkesi olarak adlandırıldı. Haki ülkesinde 17 Mayıs 2019’da meydana gelen Mavi ülkesinde de hissedilen şiddetli deprem sonrasındaki arama kurtarma çalışmaları çerçevesinde, Mavi ülkesi Haki ülkesine yardım gönderme kararı aldı. Depremde tüm ulaşım ve iletişim altyapısı olumsuz etkilenen Haki ülkesine, Mavi ülkesinin Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Türk Kızılayı tarafından gönderilmek istenen personel ve malzemenin karayoluyla ulaşımının mümkün olmaması nedeniyle yardımların deniz yoluyla yapılması kararlaştırıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının TCG İskenderun Gemisine ambulanslar, ulusal medikal kurtarma ekipleri, Türk Kızılayına ait mobil mutfak, AFAD’a ait kurtarma ve arazi araçlarından oluşan 10 araç ile 45 personelin transferi yapıldı. 
Ana görev fonksiyonu lojistik nakliyat ve lojistik destek olan TCG İskenderun Gemisi, daha sonra İskenderun Limanı’na gitmek üzere Mersin Limanı’ndan ayrıldı. Tatbikatta, yarın İskenderun’da deprem senaryosu çerçevesinde enkaz altında arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirilecek. 
Tatbikatla Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, AFAD ve Türk Kızılayı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığının birlikte çalışabilirlik usullerinin ve karşılıklı destekleme imkan kabiliyetlerinin etkinlikle icrası amaçlanıyor. (iha)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA