KÖY ENSTİTÜLERİ MUTLU YAŞAM KÖYÜ OLARAK DÖNÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÖY ENSTİTÜLERİ MUTLU YAŞAM KÖYÜ OLARAK DÖNÜYOR


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Dünya çapında bir projeye daha imza atıyor.

Haber Merkezi

Tece Şahintepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasında olan ‘Mutlu Yaşam Köyü’ projesi ile eski Köy Enstitüleri ruhu Mezitli’de yeniden yeşerecek. İçerisinde bungalov tipi evlerin, uygulama atölyelerinin, hobi alanlarının, proje pazarlarının yer alacağı Mutlu Yaşam Köyünde, 7’den 70’e her yaştan insan bir araya gelerek, eğitim kamplarına katılacak, doğa ile iç içe hayvan besleyecek, hobilerini hayata geçirecek, üretimlerini pazarlayabilecek. 
20 dönümlük bir alanı kapsayan proje Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri arasında yapılan yarışma ile başladı. Mutlu Yaşam Köyü’nde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. 

İÇERSİNDE YER ALAN ÜNİTELERİ İLE TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK
Projenin Dünya’ya örnek olacağını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı neşet Tarhan,  şunları söyledi: " Bu projede en önem verdiğimiz konu vatandaşlarımızın bu köye geldiklerinde birbirleriyle kaynaşmaları ve şehirden uzaklaşıp güzel bir vakit geçirmeleridir. ‘Mutlu Yaşam Köyü’ Türkiye’de bir ilk. Bu projemizle ilgili daha önce Mersin Üniversitesi ile de bir ön çalışma yapmıştık. Davultepe ve Tece arasında 20 dönümlük bir alanda ‘Mutlu Yaşam Köyü’ projemiz önümüzdeki aylarda hayata geçecek. İlk etabını tamamladığımız proje ile bazı yurt dışından gelen konuklarımızı Mutlu Yaşam Köyü’nde misafir etmeyi planlıyoruz. ‘Mutlu Yaşam Köyü’nde bungalovlardan yapılmış bazı küçük evler olacak. Dileyen vatandaşlarımız bu evlerde de hafta sonu dinlenmek üzere de kalabilecekler.” dedi.

KÖY ENSTİTÜLERİ GİBİ ÜRETİME DÖNÜK EĞİTİM VERİLECEK
Projenin kendisi için özel bir anlamı ve önemi olduğunun da altını çizen Başkan Tarhan, “Mutlu Yaşam Köyü’, bir anlamda eski Köy Enstitüleri mantığından hareket edilerek tasarlandı. Boş zamanlarında insanların oraya giderek, orada hoşça vakit geçirebilecekleri ama bu vakit geçirmeleri daha interaktif hareket içerisinde,  biraz üretime de dönük olarak faaliyet verecek. Çocuğu ile emeklisi ile bir taraftan bahçe işi ile uğraşırken, bir taraftan müzik yapan veya hayvansal bazı ürünlerle ilgili süt ürünleri elde edecek, bunları değerlendirecek proje pazarını bünyesinde barındıracak. Tarımsal üretim, ahşap işleri, doğrama işleri ile uğraşmak gibi, vatandaşlardan gelen her talebi değerlendireceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA