“HUKUKSUZLUK, HUKUK HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUKSUZLUK, HUKUK HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”


 

Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Ülkemizde çok anormal süreç yaşıyoruz. Hukuksuzluk, hukuk haline getirilmeye çalışılıyor. Bizler, içine çekilmeye çalışılan hukuksuzluk girdabına girmeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Hukuk fakültesinden mezun olup, avukatlık stajını başarıyla tamamlayan Av. Tuğçe Deniz Yalçın, Av. Esabil Kale ve Av. Tufan Özarslan yemin edip cübbe giyerek avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı attı. 
Yönetim kurulu ve avukatların katılımıyla Mersin Baro Odası’nda gerçekleşen yemin töreninde, ülkemizdeki hukuk sistemine ilişkin açıklama yaparak avukatlık mesleğine ilk adımı atan meslektaşlarına tavsiyede bulunan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Konuşmalarımızda, ülkemiz zor bir süreçten geçiyor diyorduk ama artık onun da ötesine geçtik. Ülkemizde çok anormal süreçler yaşıyoruz. Hukuksuzluk, hukuk haline getirilmeye çalışılıyor. Biz bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlar, hala yargıyı bir mecrada tutmaya çalışıyoruz ve bizleri de hukuksuzluğun içine çekmeye çalışıyorlar. En çok dikkat etmemiz ve demokrat tavır takınmamız gereken bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Bizler, içine çekilmeye çalışılan hukuksuzluk girdabına girmeyeceğiz. Mersin Barosu olarak, bu tavrı sergileyeceğimizi sizlerin huzurunda beyan ediyoruz. Genç meslektaşlarımız, adeta hukuku yeniden yaratmaya çalıştığımız çok zorlu bir sürecin içerisinde, zorlu bir görev üstlenecekler. Yolları uzun, işleri zor. Ama hep birlikte mücadele edersek, başaramayacağımız hiçbir şey yok” diye konuştu.
Mersin Adliyesi’ndeki ve Erdemli Adliyesi’ndeki baro odalarında tefrişatın bittiğini, Mersin Eski Adliyesi 3. kattaki İdare Mahkemesi’nde yeni açılan baro odasının da tüm eksikliklerinin giderildiğini ve avukatların hizmetine sunulduğunu belirten Yeşilboğaz, “Burada avukatlarımız baro pulu, cübbe, fotokopi ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun” ifadesini kullandı. 

“ZABIT VERMEYEN MAHKEMELER HAKKINDA ŞİKÂYETTE BULUNACAĞIZ”
Adliyelerde ve özellikle icra dairelerinde avukatların birçok sorunla karşılaştığını söyleyen Yeşilboğaz, “Bu sorunları en hızlı şekilde çözmek için yönetim kurulumuzla, komisyonlarımızla ve merkezlerimizle birlikte, acil bir şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz. İcralarda yaşanan sorunlarla ilgili icra müdürleriyle toplantı yaptık. Sistemde yaşanan aksaklıkların avukatlara ve vatandaşlara yansımasını dile getirdik, çözüm önerilerini sunduk. Avukatlar üzerinden hesaplaşmaya gidilerek, meslektaşlarımızın bertaraf edilmesini kabul etmeyeceğimizi, meslektaşlarımızın vatandaşın hak atama özgürlüğünün teminatı olması nedeniyle, avukatlarımıza biraz daha özenli davranılması gerektiğini ifade ettik. Ayrıca birçok mahkemede sizlere zabıt verilmediğini duyduk. Bunlarla ilgili de girişimlerimiz oldu. Bundan sonra zabıt vermeyen mahkemelerle ilgili gerekli şikâyetlerde bulunacağımızı Adalet Komisyonu’na bildirdik” şeklinde konuştu.
Daha sonra Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, kürsüye çıkıp yemin edip cübbe giyen avukatlarımıza, avukatlık ruhsatnamesini imzalayarak takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA