BÜYÜKŞEHİR KİRACILARINA TAKSİT KOLAYLIĞI GELEBİLİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR KİRACILARINA TAKSİT KOLAYLIĞI GELEBİLİR!


 

Ekonomik kriz nedeniyle kiracılarından kira tahsil etmekte zorlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ödeme kolaylığı için düzenleme yapmak istiyor. Ancak MHP’den düzenleme için ‘hukukçular incelesin’ uyarısı geldi!

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı birinci birleşiminde gündeme gelen teklif ile ekonomik kriz nedeniyle kiracılarından kira tahsil etmekte zorlanan belediye yönetimi taksit kolaylığı uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. 
Yönetim tarafından sunulan teklifte, “Bilindiği üzere ülkemiz 2018 yaz döneminden itibaren ekonomik kriz ile karşı karşıya olup,  yaşanan bu kriz, ekonomik olumsuzluklar sonucu kiracılarımızın kira bedellerini ödemelerinde güçlük çekmesine sebep olmakta ve bu da birçok kiracımızın kira sözleşmesinin feshi için başvuru yapmasına neden olmaktadır. Bu durum belediyemizin hem gelir kaybına hem de hukuksal açıdan iş yükünün artmasına sebep olmaktadır. Buna göre; belediye encümenimizce yeni yapılacak kira ihalelerinde ilk yıl kira bedeli 20 bin TL ve üzeri olan kiracılar ile kira sözleşmesi devam eden ve 2019-2020 dönemi kira bedeli 20 bin TL ve üzeri olan kiracıların kira bedellerinin 1/4'nün yasal süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi durumunda geriye kalan kısmın ise 3'er aylık taksitler halinde 4 taksitte ödenmesini yine kira sözleşmesine göre Katma Değer Vergisi (KDV) alınacak kiracıların KDV bedelinin peşin olarak alınması” ifadelerine yer verildi. 

“KİRACILARIMIZ KİRALARINI ÖDEYEMİYOR”
Konuyla ilgili söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Malumunuz ekonomik kriz var. Kiracılarımız kiralarını ödeyemiyorlar. Bunlar art niyetli, bu durumu alışkanlık haline getirmiş insanlar değil. Böyle insanlar olursa onları ayırıyoruz zaten, onlara farklı bir muamele yapıyoruz. Ama genel anlamda ekonomik kriz kaynaklı böyle bir durum söz konusu. Kiraları takside bağlayalım istiyoruz. Bir ödeme kolaylığı sağlayalım istiyoruz. 

MHP’DEN ‘HUKUKÇULAR İNCELESİN’ UYARISI!
MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara ise düzenleme ile ilgili hukuki inceleme yapılmasını isteyerek, “Yanında olalım esnafımız hakikaten sıkıntılı günler yaşıyor ama geçmiş dönemde de burada encümen üyeliği yaptığım için biliyorum; burada bir şey var. İlgili dairesi ve hukukçu arkadaşlar incelesinler. Teklifte; ‘… üzeri olan kiracılar ile kira sözleşmesi devam eden ve 2019-2020 dönemi kira bedeli’ denilen bölüm geçmişte ihale edilmiş ve ihale şartnamesine paranın ne zaman ödeneceği yazılmış. Şimdi bizim o şartname devam ederken ihale sonuçlanmış, sadece ödeme süreci yaşanırken bunu takside bölmemiz hukuken bir sıkıntı yaratabilir mi bunun ilgili kişilerin incelemesi gerekir” dedi.  
Daha sonra yapılan oylama ile teklif oy birliği ile Teklif Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, kararın Cuma günü yapılacak ikinci birleşimde alınması bekleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA