OLAĞANDIŞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OLAĞANDIŞI!


 

Son günlerde Mersin kamuoyu ve sosyal medyada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ile mücadele konusunda yeterli ilaçlama yapmadığı yönündeki iddialara “Gerçeği yansıtmamaktadır” açıklaması geldi.

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama ile söz konusu iddiaların; kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik ve kurumu hedef gösteren nitelikte olduğu belirtilerek, “Özellikle sosyal medyada yer alan söylem ve görseller gerçeği yansıtmadığı gibi tarafımızca ilaçlama yapılmadığı doğrultusundaki iddialar da mesnetsiz niteliktedir.
Mersin genelindeki mevcut haşere artışı ile ilgili yapılan incelemelerde, haşerelerin mevsim geçişine ve göç dalgasına bağlı olarak artış gösterdiği tespit edilmiştir. Son iki gün içerisinde yoğun olarak gözlenen sinek türü Mersin ilinde ilk kez karşılaşılan olağan dışı bir durumdur. Söz konusu durum nedeniyle kurumumuzun ilgili dairesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ilaçlama çalışmaları arttırılarak devam etmektedir.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ilaçlı mücadele ile artış gösteren olağandışı haşere popülasyonu en kısa sürede azaltılacaktır.  
13 ilçenin tamamında sürdürülen haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında toplam 375 personel, 98 ilaçlama aracı, 72 ULV, 10 pulvarizatör, 8 mist blower, 8 termal fog, 33 holder, 25 atomizör ve 50 el dumanlaması gibi teçhizatlar ile çalışmalar hız kesmeden sürdürülmektedir.
İl sınırları içerisinde yer alan bütün mahallelerde ergin ve sivrisinek mücadelesi 100 bin üreme noktasında, kaynağın türüne göre 12 ay boyunca, gece-gündüz devam etmektedir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA