AKKUYU NGS ÇATLAĞI YALANLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NGS ÇATLAĞI YALANLANDI


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali temelinde çatlak meydana gelmesi ile ilgili ilk açıklamasında olayı yalanlamayan inşaatı yapacak olan Rusya, yaklaşık 10 gün sonra yaptığı ikinci açıklamada çatlak olduğunu inkar etti.

Haber Merkezi

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından Mersin'de inşası süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi kapsamında inşa edilen birinci güç ünitesinin temelinde çatlak olduğu iddiaları yalanlandı.
Akkuyu Nükleer AŞ'den Rus haber Ajansı RIA Novosti’ye yapılan açıklamada, santral inşaatının nükleer güvenlik gerekliliklerine uygun şekilde ve yüksek kalite standartlarına göre belirlenen takvim doğrultusunda devam ettiği bildirildi.
Projenin en az 60 yıl güvenli kullanıma uygun olduğuna işaret edilen açıklamada, "Yapılan tüm çalışmaların sonuçlarına göre, projenin temeli için yapılan inşaatta çatlak veya kablo döşenmesi gibi nedenlerden ötürü herhangi bir boşluk bulunmuyor. Temelde çatlak oluştuğuna veya proje takviminde gecikme yaşandığına yönelik haberler gerçeği yansıtmıyor." ifadeleri kullanıldı.
Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu NGS'ye ilişkin anlaşma, Rusya ile 2010'da imzalanmıştı. Akkuyu'da yapılacak santral, 4 reaktörden oluşacak ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak. Santralin ilk ünitesinin 2023'e kadar işletmeye alınması planlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA