MEZİTLİ’DE TARIM OSB SANAYİ SİTESİ’NE DÖNÜŞÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE TARIM OSB SANAYİ SİTESİ’NE DÖNÜŞÜYOR


 

Mezitli’de kurulacak yeni Sanayi Sitesi için Tarım OSB olarak işaretlenen alanın sanayi alanına dönüşmesini isteyen esnafın talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi düzenleme için harekete geçti.

Hediye Eroğlu  

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Mezitli Sanayi Sitesi ve Mezitli Esnaf Odası ile Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından ortaklaşa yapılmak istenen Sanayi Sitesi için gerekli 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği için düğmeye basıldı. Mezitli ilçe sınırları içerisinde organize tarım ve hayvancılık alanı olarak belirlenen bölgenin sanayi alanına dönüştürülmesi ile ilgili teklif Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis ayı toplantısının birinci birleşiminde görüşülerek, oy birliği ile Plan Bütçe, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonlarına havale edildi. 

“SANAYİ BAKANLIĞI’NDAN GÖRÜŞ ALINMALI”
Konuyla ilgili ilk olarak söz alan AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya, “Sadece bizim yaptığımız 100 binlik plan değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da hazırlamış olduğu bir üst plan var. Ayrıca söz konusu bölgeyi sanayi alanına dönüştürmek istiyoruz o yüzden Sanayi Bakanlığı’ndan da görüş almak gerekiyor” uyarısı yaptı. 

SANAYİ SİTESİ EKSİĞİ MERSİN’İN KANAYAN YARASI
AKP’li Meclis üyesi Mevlüt Ekmekçi ise kentin sanayi alanı sorunu olduğunu ve bunun çözümü için acil adım atılması gerektiğini dile getirdi. Ekmekçi, “Sanayi sitesi olayı Mersin’in yıllardan beri kanayan bir yarası. Daha önceki belediye başkanlarında, meclis üyelerinde yer konusunda ciddi konuda sıkıntılar yaşadık. Sadece Mezitli değil Mersin’in genel sorunu sanayi sorunu. İki yıldan beri bununla ilgili ciddi çalışmalar yaptık ve bu çalışmalarda hiçbir tarım alanına girmek istemeyerek, otobanın üzerindeki tüm alanların tapularının niteliği zeytinlik olduğu için Zeytin Yasası’nı geçemedik ve yolun üstünde sanayi yapamadık. Bunun üzerine çalışmalarımıza yolun alt kısmına yönlendirdik ve burada 520 dönüm bahsedilen yerin tarıma elverişli olmadığın gördük. 45-50 derece sıcaklıkta soğuk hava deposu, meyve suyu deposu yapamazsın. Bu bölgede ancak hayvancılık, tavukçuluk yapılabiliyor ki bu bölgenin tamamı yeni yerleşim alanı olduğundan koku yaratıyor. Organize tarım bölgesi olarak kullanamadığımız bir yer ama işaretlenmiş. Bizde bu çalışmalar kapsamında burayı Tarım OSB’den Sanayi Sitesi’ne dönüştürülmesi için harekete geçtik. Bununla ilgili şehir plancıları ve bakanlıkla görüştük. Şimdi bu değişikliğin 100 binlik plana işaretlenmesi gerekiyor. Onun için buraya geldi bu teklif. Bugünde bu sorun çözemezsek herhalde bir 10-20 yıl daha çözemeyeceğiz. 
Bugün Mezitli Belediyesi’nin yan tarafında şehrin göbeğinde kalmış, ses ve görüntü kirliliği içerisinde çalışan esnaf ve sanatkarımız, o bölgede oturan vatandaşlarımız, binaların altında çalışan esnaflarımız mağdur. Mersin’in ciddi şekilde sanayi sitesine ihtiyacı var, onun için nemli bu konu” diye konuştu.

ESNAF DÜŞÜK MALİYET PEŞİNDE
Mezitli Belediyle Başkanı Neşet Tarhan da, “Adaylığınız döneminde. ‘5 binliklerde de, 100 binliklerde de revizyon gereken noktalarda gereken çalışma yapılabilir’ demiştiniz. Bu planı zaten geçmiş dönemde bazı sıkıntılar nedeniyle biz kabul etmemiştik. Esnaflar minimize bir maliyetle sanayi sitesinin yapılmasını istiyorlar ki şuanda Sanayi Sitesi olarak plana işaretlenen yer yüksek maliyetli bir alan. İstenen yer ise daha düşük maliyetli bir bölge. Biz ancak bakanlık onayından sonra gerekli düzenlemeyi yapabiliriz” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ MERSİN’İN İMAR PLANI SORUNUN ÇÖZÜMÜ”
Son olarak söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Mersin’in öncelikli olarak plan sorununun çözülmesine ilişkin bir bakış açısına sahip olduğunu dile getirdi. Seçer, “Özellikle Mersin’in doğu yakasında beklenen 1/5 binlik plan sorunu bir an önce tamamlanmalı ki, bu bölgelerde uygulama planları yapılabilsin. Yatırıma dönük özellikle sanayi bölgeleri konusunda her türlü girişime biz de destek vereceğiz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA