“PAMUK ÜRETİCİSİNİN HAKKI GASP EDİLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PAMUK ÜRETİCİSİNİN HAKKI GASP EDİLİYOR”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, TBMM’de söz alarak pamuk desteklerinin dekara verimi düşürülerek hesaplanmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Gökçel, pamukta desteğin dekar başı verimin 430-500 kilogram olarak uygulanmasına tepki gösterdi. Çukurova üreticisinin 650-700 kilogram verim aldığını, bir kalemde 150-200 kilogramlık bir destek kaybı olacağını belirten CHP’li vekil, kararın Çukurova üreticisinin yüzde 30 daha az desteklenmesi anlamına geldiğini savundu.
Girdi maliyetlerinin yüksekliğine rağmen destek ödemelerinin azaltılmasını çiftçinin hakkını gasbetmek olarak yorumlayan Cengiz Gökçel, “Çiftçi güç bela üretimde kalıyorken bu yapılan, çiftçiye ‘Bir daha tarlanı ekip dikme.’ demektir” diye konuştu. Destek ödemelerinde adil olunması gerektiğini savunan Gökçel, çiftçilerin geçen seneki üretimlerine göre desteklenmesi gerektiğini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA