GENÇLİK HAFTASI ’GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ’YLE BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇLİK HAFTASI ’GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ’YLE BAŞLADI


 

Mersin’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü Gençlik Yürüyüşü’yle başladı. Gençler yürüyüşte, “İzindeyiz Atam” mesajı verdiler.

ALİ ŞANLI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları Gençlik Yürüyüşü'yle başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen yürüyüş, eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde başlayıp Cumhuriyet Alanı'nda son buldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe; Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, şube müdürleri, çeşitli spor branşlarının sporcuları, antrenörleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Güzergah boyunca renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı ve dev Atatürk posteri büyük alkış aldı. Evlerinin balkonlarından Türk bayrakları sallayarak korteji selamlayan vatandaşlar da bu anı cep telefonlarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştirdi.
Etkinlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunan coşkulu kalabalık, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, tüm gençlerin Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarken; "Sevgili gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı nedeniyle gerçekleştirmiş olduğumuz Gençlik Yürüyüşü'ne katıldığınız için hepinize teşekkür eder, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlarım. Temeli 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan 'milli egemenlik' ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış ve çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği sevgili gençlere büyük görevler düşmektedir. Sözde değil bu özde duygularla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Sevgili gençler, hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Bayrağımıza, milletimize, devletimize ve bayramınıza sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA