SAHİLDEKİ KAFELERİ KİM İŞLETECEK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHİLDEKİ KAFELERİ KİM İŞLETECEK?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi, Burhanettin Kocamaz’ın göreve gelir gelmez yıktığı Adnan Menderes Bulvarı ve Mezitli Sahili’ndeki kafeteryaların işletme hakkı için harekete geçti!

Hediye Eroğlu

Mersin’in merkez Mezitli Sahili ve Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde deniz doldurularak elde edilen alandaki kafeteryaların yılan hikayesine dönen kaderi belli oluyor. Önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, kaçak yapılaşma gerekçesiyle yıktığı kafeteryalar için yeni Başkan Vahap Seçer düğmeye bastı. 
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı birinci birleşiminde gündeme gelen teklif ile Adnan Menderes Bulvarı’nda 284 bin 899 bin 34 metrekarelik ve Mezitli ilçesindeki 80 bin metrekarelik devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerin üzerindeki ticari işletmelerin (büfe, kır kahvesi, restaurant ve çay bahçeleri) işletme hakkının Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlere devredilmesi ve bu şirketlerce işletilmesi istendi.

9 KAFEYİ BÜYÜKŞEHİR İŞLETMEK İSTİYOR
Konuyla ilgili söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sahildeki düzenleme kapsamında Adnan Menderes Bulvarı’nda hem Mezitli sınırları içerisinde kalan yerimiz var hem de Yenişehir ilçemiz sınırlarında kalan 9 kafemiz var. Bunun şuan 4’ünün yapı kullanma izni bulunuyor. Bazı sıkıntılardan dolayı diğerlerini şuanda açamıyoruz ama kısa süre içerisinde onları gidereceğiz” dedi.  
MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara’nın kafeteryaların işletme hakkının hangi belediye şirketine verileceğinin belirtilmesini istemesi üzerine Başkan Seçer, “Bunu şöyle yapacağız; 3 şirkette isimleri de farklı olsa belediyenin şirketleri. Kafelerin işletmesinin hangi şirkete verileceği benim vereceğim bir karar olacak. Mali durumları, yönetim anlayışı, iştigal konusu, iş yüküne göre tercih yapacağım. Ayrıca bu kafeteryalarında 3’üncü şahıslara devredilmesi veya kiraya verilmesi de söz konusu olmayacak” dedi. 
Daha sonra yapılan oylama ile teklif oy birliği ile Teklif Plan Bütçe ve Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonları’na havale edilirken, kararın Cuma günü yapılacak ikinci birleşimde alınması bekleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA