GÖZLER MECLİSTE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER MECLİSTE!


 

Mecliste Cumhur İttifakı’nın kıskacında kalan ve kent sakinlerine ‘sende meclise katıl’ çağrısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bugün 349 milyon 500 bin TL borçlanma yetkisi isteyecek.

Haber Merkezi

31 Mart seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen, ancak belediye meclis üyeliği sayısında çoğunluğu Cumhur İttifakına kaptıran Seçer, 349 milyon 500 bin lira borçlanma yetkisi isteyeceği 13 Mayıs'taki meclis toplantısı öncesi Mersinlileri, internet üzerinden canlı yayınlanacak olan meclis toplantılarını izlemeye çağırdı. 
Seçer, kendisinin ve belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden 'sende meclise katıl' sloganıyla yayınladığı klipte, "Yola çıktığımız ilk gün bir söz vermiştik. Şeffaf, hesap verebilir, izlenebilir bir belediye başkanı olacağımıza dair. 7'den 70'e, işçiden çiftçiye, alacağımız kararlara gelin sizde ortak olun. Tüm hemşerilerimi, sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlayacağımız Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarını izlemeye davet ediyorum. Haydi sende meclise katıl, şehrimizin geleceği ile kararlara ortak ol" dedi. 
Seçer, hafta içi düzenlediği bilgilendirme toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2.2 milyar liralık borcuna dikkat çekerek, acil ödenmesi gereken borçlar ile zorunlu harcamalar için meclisten borçlanma yetkisi isteyeceğini söylemişti. Seçer, 9 Mayıs'taki toplantıda, "Esnafın benden 500-600 milyon lira alacağı var. Diğer taraftan zorunlu ödemelerimizi kör topal yapıyoruz. Benim borçlanmam lazım ve meclisin bana bu yetkiyi vermesi lazım. Herkesi, meclis toplantısını televizyon ekranlarından izlemeye davet ediyorum. Benim kamuoyundan gizleyecek hiçbir şeyim yok. Kamuoyunun da desteğini istiyorum. Değerli meclis üyeleriyle konuşsunlar. Ankara’dan talimatla değil, ferasetleriyle, akıllarıyla, ortak payda Mersin düşüncesiyle lütfen bu konuda kararlarını versinler istiyorum. 13 Mayıs’ta, 2019 Bütçe Kararnamesinde yer alan 349 milyon 500 TL’lik borçlanma yetkisi isteyeceğim" ifadelerini kullanmıştı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA