SANATÇILARI FİŞLEME İDDİALARI MECLİSE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SANATÇILARI FİŞLEME İDDİALARI MECLİSE TAŞINDI


 

CHP’li Alpay Antmen, Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin, sosyal medya hesabı Twitter’dan, Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçıların listesini yazıp yayınlayarak “Kayıt” ifadesini kullanmasını Meclis gündemine taşıdı.

 Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal etmesine sanat dünyasından birçok kişinin tepki gösterdiğini, “Her şey çok güzel olacak” sloganıyla paylaşımlar yaparak, Ekrem İmamoğlu’na destek verenlerin Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi tarafından fişlendiğinin iddia edildiğini ifade ederek “Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin yazıp yayınladığı liste bir tür ‘fişleme’ ve ‘hedef gösterme’ değil midir? Bir kamu görevlisi, kim ya da kimlerden cesaret alarak sanatçıları fişlemekte ve hedef göstermektedir?” diye sordu. CHP’li Vekil, iş verilmemesi ve medya organlarına davet edilmemesi istenilen sanatçılarla ilgili tutulan “kara liste” iddialarına da önergesinde yer verdi.

“KARA LİSTE Mİ OLUŞTURULDU?”
Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi ile ilgili idari süreç başlatılmış mıdır? Sanatçıları hedef gösteren bu kişi görevine devam edecek midir? Kamu kurum ve kuruluşlarında sanatçılar fişlenmekte midir? Bu takip ve kayda göre mi TRT başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları sanatçıları davet etmekte ya da etmemektedir? Kamu kurum ve kuruluşları ile medya organlarına iş verilmeyecek, davet edilmeyecek sanatçıların adlarının olduğu ve adına ‘kara liste’ denen bir listenin olduğu doğru mudur? Doğruysa bu listeyi kim ya da kimler ne şekilde tutmuştur? Bu listede isimleri olan sanatçılar kimlerdir? Sanatçı Sibel Tüzün’ün, Ekrem İmamoğlu’na sosyal medya hesabından destek vermesi sonrası TRT FM’de programının iptal edildiği doğru mudur? Doğru ise bu program kim ya da kimlerin talimatı ile iptal edilmiştir? Sibel Tüzün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öven bir mesaj yayınlasaydı TRT’deki programı iptal edilir miydi? Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin yazıp yayınladığı liste bir tür ‘fişleme’ ve ‘hedef gösterme’ değil midir? Bir kamu görevlisi, kim ya da kimlerden cesaret alarak sanatçıları fişlemekte ve hedef göstermektedir?”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA