HEDEF İLK 5! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEDEF İLK 5!


 

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı, İhlas Haber Ajansı (İHA) Mersin Büro Sorumlusu Hüseyin Kar ve büro muhabirlerini makamında kabul etti. Rektörlüğünün ikinci döneminde hayata geçirmeyi planladığı projeleri ve çalışmaları anlatan Çamsarı, İHA’nın sorularını da yanıtladı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, rektörlüğünün ikinci döneminde yatay genişleme değil, var olanın kalitesini artırmak, hizmet içi eğitim, proje ve bölgenin kalkınmasının öncelikleri olacağını söyledi. Çamsarı, “Ana amacım; 4 yılda Türkiye’de ilk 5’e; dünyada ilk 500’e girmek. Dünyada ilk 500’e girersek, dünya çapında da tanınmış bir üniversite olduğumuz tescillenmiş olur” dedi. 

“İLK DÖNEMİMİZDEKİ ENERJİMİZİN YARISINI ALTYAPIYI DÜZELTMEK ALDI” 

Mersin Üniversitesi’nin 1992’de kurulduğunu anımsatan Çamsarı, 27 yıllık bir üniversite oldukları için bazı altyapıların eskidiğine işaret etti. Hem yeni yapılar hem de bazı kurumlardan devraldıkları birçok bina olduğunu belirten Çamsarı, rektörlüğünün ilk döneminde altyapı yenilemesiyle çok uğraştıklarını söyledi. Söz konusu dönemde bir taraftan yeni bina yapılırken bir taraftan da kanalizasyondan su tesisine ve ısıtma sistemine kadar birçok yenileme yaptıklarını anlatan Çamsarı, “İlk dönemimizdeki enerjimizin yarısını altyapıyı düzeltmek aldı. Bunu sadece merkezde değil, ilçelerdeki bölümlerimizde de yaptık. Ardından 15 Temmuz darbe girişimi oldu ve enerjimizin bir kısmı da o süreçte gitti” diye konuştu. 

“DEĞERLENDİRME FAKÜLTE BAZINDA YAPILSA SIRALAMADA ÇOK DAHA ÜSTLERDE YER ALIRIZ. BUNU ÖNERECEĞİZ” 
Ancak buna rağmen dünyada ve Türkiye’de üniversite sıralamasında az da olsa iyiye doğru bir gidiş yakaladıklarını, yayın ve proje sayılarının oldukça arttığını vurgulayan Çamsarı, “Dünya sıralamasında 800’lerdeyiz, Türkiye’de ise son URAP açıklamasına göre 29’uncuyuz. Tabi bunda elimizde olmayan birçok etken var. Örneğin bizim meslek yüksekokulu sayımız çok fazla. Meslek yüksekokulları sıralamayı aşağılara çekiyor. Fakülte bazında değerlendirilecek olsa biz daha üst sıralarda yer alırız. Zaten bunu da önermeyi düşünüyoruz. Çünkü meslek yüksekokulları, meslek edindirmeyle ve ara elemanla ilgili okullar ama fakülteler daha lisansüstü eğitimi de önceleyen kurumlar. Onlar göz önüne alındığında eminim biz çok daha üst sıralarda yer alırız. Bilimsel yönümüz güçlü çünkü” ifadelerini kullandı. 

“İKİNCİ DÖNEMDE ÖNCELİĞİMİZ; FAKÜLTE KURMAK DEĞİL, OLANIN KALİTESİNİ ARTIRMAK” 
İkinci dönemde Türkiye’de ve Mersin’de enerjiyi dağıtacak bir olay olmaz ve daha güzel günler gelirse amaçlarının; yatay genişleme değil, var olanın kalitesini artırmak olacağının altını çizen Çamsarı, “Yani fakülte, üniversite kurmak değil, olanın kalitesini artırmak, hizmet içi eğitim, proje, bölgenin kalkınması önceliklerimiz olacak. YÖK, bu konuda daha önce rektörlere karne veriyordu; şimdi yaklaşık 45 ayrı başlıkta karne veriliyor, değerlendirme yapılıyor. Bu değerlendirme kriterleri de bizim gerçekleştirmek istediklerimizi içeriyor. Dolayısıyla biz bu konulara daha çok konsantre olacağız. Bunun içinde fiziki çalışmalar da var. Örneğin Engelsiz Birimi ile ilgili yapılanmalar var. Ama her şey bizim enerjimize, zamana ve bütçeye bağlı” şeklinde konuştu. 

“4 YIL İÇİNDE TÜRKİYE’DE İLK 5’E; DÜNYADA İLK 500’E GİRMEK, ANA AMACIMIZ OLACAK” 
Çamsarı, Stratejik Plana da yazdırdığı bir diğer ana amacını ise şöyle anlattı: “Türkiye’de ilk 5’e, en kötü ihtimalle ilk 10’a girmek; dünyada da ilk 500’e girmek. Bu bizim ikinci 4 yıllık hizmet süremizde ana amacımız olacak. Bu 4 yıl içinde dünyada ilk 500’e girersek, dünya çapında da tanınmış bir üniversite olduğumuz tescillenmiş olur.” (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA