PASTACILAR İHRACATI SEVDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PASTACILAR İHRACATI SEVDİ


 

Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), Nisan ayında 88,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında 85 milyon dolar olarak gerçekleşen AHBİB ihracatı, 2019 yılı Nisan ayında yüzde 3 oranında artış gösterdi.
Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendiren AHBİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 2019 yılı Nisan ayı sektörel bazda ihracat rakamlarına göre; Türkiye hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektör ihracatının 599 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, sektörün bu dönemde Türkiye toplam ihracatındaki payının yüzde 4 olduğunu belirtti.
Ülkelere göre ihracat rakamlarını da ele alan Arslan, “Irak’a yaptığımız sektör ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre artış göstererek Nisan ayında yüzde 22’lik pay ile 130 milyon dolar değerinde sektör ihracatı gerçekleşti. Bunu Suriye ve Birleşik Devletler yüzde 6’lık eş pay ile takip etti” şeklinde bilgi verdi.

AHBİB’İN ÜLKE GENELİ SEKTÖR İHRACAT PAYIMIZ YÜZDE 14
AHBİB’in bağlı olduğu Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreterliği’nin aylık sektör ihracat rakamlarına da değinen Hüseyin Arslan, 2019 yılı Nisan döneminde 88,4 milyon dolarlık hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirdiklerini ve ülke geneli hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatındaki payın yüzde 14 olduğunu belirtti.

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜRÜN GRUBU PASTACILIK ÜRÜNLERİ
AHBİB’in 2019 yılı Nisan ayı değer bazındaki ihracatını ürün gruplarına göre inceleyen Başkan Arslan, 88,4 milyon dolarlık sektör ihracatı içerisinde, pastacılık ürünlerinin 21,6 milyon dolarlık değeri ve yüzde 24’lük payı ile ilk sırada olduğunu kaydetti. 
Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pastacılık ürünleri grubunda en fazla ihracat, 8,2 milyon dolar ile tatlı bisküvi ve gofretlere ait. 
Ülkelere göre incelendiğinde ise, 2019 yılı Nisan ayında Irak yüzde 19’luk payı ve 17,2 milyon dolarlık ihracat değeri ile ilk sırada yer aldı. Ardından, 9,9 milyon dolarlık ihracat değeri ve yüzde 11’luk payı ile Suriye geldi”.

2019 YILINDA OCAK-NİSAN DÖNEMİ SEKTÖR İHRACATI 349 MİLYON DOLARA ULAŞTI
Hüseyin Arslan, 2019 yılı Ocak-Nisan döneminde Birliğimiz kanalıyla yapılan hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatının 349 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu dönemdeki sektör ihracatında Irak, Suriye, İran, Yemen, Suudi Arabistan, İtalya, Lübnan ve Almanya Birliğimiz aracılığıyla en çok ihracat yaptığımız ülkeler oldu” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA