3 FİDAN ANITI BAŞINDA ANILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3 FİDAN ANITI BAŞINDA ANILDI


 

68 kuşağının önder isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Mersin’de yüzlerce kişinin katıldığı törende anıldı.

Haber Merkezi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 68 Ormanı'nda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı. Anmaya, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimogulları, 78'liler Girişimi, İnsan Hakları Derneği (İHD), açlık grevi eyleminde olan tutukluların anneleri ve bine yakın yurttaş katıldı.
Etkinlik alanında bir araya gelen yurttaşlar, ilk olarak Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anıtına karanfiller bırakarak "Faşizm karşı omuz omuza", "Hüseyin, Yusuf, Deniz sürüyor mücadelemiz" sloganları ile açıklama yaptı. Anmada konuşan 68 kuşağının tanığı ve Denizlerin arkadaşı Ömer Özdal, Deniz ve arkadaşlarının emperyalizme karşı ağır mücadeleler verdiğini ve bu uğurda yaşamını yitirdiğini söyledi. Özdal, arkadaşlarının bıraktığı mücadeleyi devam ettireceklerinin sözünü vererek konuşmasını sonlandırdı. 
 
'DENİZLER GİBİ MÜCADELE’ 
 Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer de, 6 Mayıs'ta idam edilen devrimcilerin arzuladığı eşit, adil ve demokratik bir yaşamı savunacaklarını ve böyle bir anlayışla Mersin'deki halklara yaklaşacaklarını dile getirdi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başaran da, Türkiye'de devrimcilerin sürekli zor şartlarda mücadele ettiğini ifade ederek bugünkü iktidarın da o dönemin yöneticileri ile aynı zihniyette olduğunu dile getirdi. Başaran, "Biz Denizler, Hüseyinler gibi onlara yakışır bir şekilde mücadele etmek zorundayız. Bu ülke duruşu, ahlaki ve etiği olmayan bir iktidar tarafından yönetiliyor. Düşünün seçimde kazandığımızı ve bizim olanı dahi gasp etmek istiyor. Seçimlerle ilgili, ‘Bir şeyler oldu’ diyor. Evet, bu ülkede büyük insan hak ihlalleri oldu. İnsanlar KHK'ler ile işinden oldu, insanlar fişlendi, çocuklar istismar edildi. Biz Denizlerin bıraktığı mücadeleyi sürdürmek zorundayız" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA