GENEL KURUL YAPILAMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENEL KURUL YAPILAMADI


 

Mersin’de yıllardır nükleer karşıtı mücadelenin lokomotifi olan Nükleer Karşıtı Platform’da (NKP) yaşanan çatlak büyüyor. Geçmişte ayrışmaların yaşandığı platform, yeterli sayı olmadığı için genel kurulunu toplayamadı.

SONER AYDIN

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, 2019-2024 dönemi yürütme kurulu seçimi için Eğitim-Sen Şube binasında bir araya geldi. Günler öncesinden çağrı yapılmasına rağmen genel kurul salonu boş kaldı. Katılımın çok düşük olduğu genel kurul Dr. Ful Uğurhan’ın 2014-2019 döneminde yapılanlara dair hazırlanan slayt gösterisi ile başladı. Slayt gösterisinin ardından genel kurulu yönetecek olan divan kurulu seçildi. Divanın belirlenmesinin ardından raporların okunması ve görüşülmesi bölümüne geçildi. Raporların okunmasının ardından salonda bulunanlar tek tek söz aldı.

Nükleer santral karşıtı mücadelenin artık hukuki boyuta evirildiğini ve gelecek 2 yılın çok önem taşıdığını belirten katılımcılar, Mersin Barosu’nun ve yerel yönetimlerin görev almasını istedi. Mücadelenin birkaç kurum ve kişi ile sınırlı kaldığı eleştirisinin yapıldığı genel kurulda, çağrı yapıldığı halde katılmayan kurumlara tepki gösterildi. Sert tartışmaların yaşandığı genel kurul, katılımın düşük kalması nedeniyle 15 Mayıs’a ertelendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA