EMEKÇİLER İŞLERİNE İADE EDİLSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKÇİLER İŞLERİNE İADE EDİLSİN!


 

Mersin’de Eğitim-Sen üyesi eğitim emekçileri 28 Nisan’da yaşamını yitiren Salman Taş’ı anarak, KHK ile görevine son verilen kamu emekçilerinin işe iadesini istedi.

SONER AYDIN

 

OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) 2016’da kamuda yaşanan ihraçların üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen işe iadelerin gerçekleşmemesine tepki geldi. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyeleri KHK ile meslekten atıldıktan sonra kanser hastalığına yakalanan ve 28 Nisan’da yaşamını yitiren öğretmen Salman Taş’ı andı. Sendika adına açıklama yapan Şube Başkanı Sinan Muşlu, KHK ile ihraçların başladığı 2016 yılından bu yana gerçekleşen yüz binin üzerindeki ihraçların hala büyük bir kısmının incelenmediğini söyledi.

 

“KESK’LİLERİN ÇALIŞMA HAKLARI ELLERİNDEN ALINDI”

İhraç edildikten sonra iş bulamadığı için yurt dışında çıkmaya çıkarken yaşamanı yitiren emekçilerin olduğunu belirten Muşlu, “Çocuklarını denizlerin dalgalarında yitirenler oldu. İnşaatlarda çalışırken kaza geçirip hayatını kaybedenler, yaşadığı stresin ağır etkisi ile kalp krizi geçirip yaşamına erken yaşta veda edenler oldu. Açlıkla karşı karşıya bırakıldılar. Sağlık sorunlarıyla boğuşur duruma getirildiler. Bütün bu yaşananların tek bir adi vardır o da zülüm. Geçmişte de bulundukları her yerde, bu komplocu entrikacı cemaate karşı mücadele yürüten

KESK’liler iktidara da muhalif oldukları için FETO’ye karşı ilan edildiği söylenen OHAL ve

KHK’larının da hedefi haline getirildi. KESK’li ihraçların, yaşandığı l Eylül 2016 tarihinden bugüne geçen 2 yıl 8 aylık süreçte ihraç edilen binlerce arkadaşımız ve aileleri çok ciddi sosyal siyasal ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldı. Çalışma hakları ellerinden alındı. Pasaportlarına el konuldu. Sosyal yaşamda yalnızlaştırılmaya çalışıldılar. Seçme seçilme hakları tartışma konusu haline getirildi. Geçen bunca zamana kadar halen hak hukuk aramaları önünde ki engeller kaldırılmadı. OHAL İnceleme Komisyonu denilen ve yargı organı olmayan bir oluşumla oyalama içerisine girildi. Hak aramamız önünde ki engeller halen devam etmektedir” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA