MİLLET BAHÇESİ İPTAL EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLET BAHÇESİ İPTAL EDİLDİ


 

Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yerine yapılacağı açıklanan Millet Bahçesi projesinin kaynak yetersizliği nedeniyle iptal edildiği ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye'nin tüm illerinde hayata geçirileceği açıklanan millet bahçeleriyle şehirlerin çehresi değiştirme hareketi Mersin’de sekteye uğradı. Bu çalışmalarda aktif görev alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Millet Bahçeleri projelerini ihaleye etmeye hızla devam ederken Mersin’deki proje ihalesinin kaynak yetersizliği nedeniyle iptal edildiği ortaya çıktı.

 

İKİNCİSİ BİLE YAPILACAKTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin'deki bir mitinginde “Stadın yeri park olacak” açıklamasından ardından 19 Ekim 2018'de tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkımına başlandı ve TOKİ tarafından kısa sürede tamamlandı. Bunun üzerine TOKİ Mersin Millet Bahçesi Projesi'nin ihalesini 19 Şubat 2019'da yaptı ve 47 firma katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 10 Mart 2019'da, mitingin yapıldığı ve yıkılan stadyumun önünde de, kentte 2 Millet Bahçesi Projesi'nin hayata geçirileceğini müjdeledi.

Ancak ihalenin yapılmasından kısa bir süre Kamu İhale Kurumu, 11 Nisan 2019'da ihalenin iptal edildiğini duyurdu. Duyuruda iptal gerekesi şöyle açıklandı: “Söz konusu ihale 4734 sayılı Kanunun ‘Temel ilkeler' başlıklı 5'nci maddesinde yer alan ‘İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması' ilkesi gereğince iptal edilmiştir”

 

46 BİN 500 METREKARELİK BİR ALAN BOŞ KALDI!

İçerisinde millet kıraathanesinin de yer alacağı Mersin Millet Bahçesi 46 bin 500 metrekarelik alanda kurulacaktı. Millet Bahçesi projesi içerisinde sosyal donatı alanları, yeşili, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları yer alacaktı. Mersin Millet Bahçesi'nde; renk ve koku bahçeleri ve kafeteryalar, koruluk, bölgenin doğal bitki türlerinden oluşturulmuş bahçeler, tematik çocuk oyun alanı ve tarım bahçeleri de bulunacaktı. Mersin Millet Bahçesi projesinin içerisinde ücretsiz ikramların olduğu Millet Kıraathanesi, kitap okumak ya da ders çalışmak isteyen öğrenciler için de internet, fotokopi ve tarayıcıdan da para ödemeden yararlanabilecekleri ifade edilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA