ERDEMLİ ADLİYESİ’NİN PERSONEL SIKINTISI VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ ADLİYESİ’NİN PERSONEL SIKINTISI VAR!


 

Erdemli’de yeni Adalet Sarayı içerisinde yer alan Mersin Barosu hizmet birimleri, yapılan açılışla avukatların hizmetine girdi.

Haber Merkezi

 

Açılışa; Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Erdemli Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, Erdemli Jandarma Komutanı Mehmet Derin, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyeleri, Baro Erdemli ilçe temsilcisi Fahrettin Gürsoy, avukatlar, hâkimler ve savcılar katıldı.

 

“ERDEMLİ KAMUDAN YETERLİ HİZMET ALAMADI”

Açılış konuşmasını yapan Fahrettin Gürsoy, Erdemli’nin kurulduğu 1954 yılından bu yana, merkezi yönetimlerin kamu hizmetlerinden yeterli desteği göremediğini ifade ederek, “Bu nedenle adliye binası sorunu sürekli yaşanmış ve adliye hizmetleri, muhtelif binalarda zor şartlarda yürütülmüştür. Önceki adliye binasının fiziki şartları, yoğun nüfusa sahip olan Erdemli’ye yeterli hizmet veremiyordu. 2000 yılından itibaren Erdemli ’de görev yapan avukatlar, yeni bir adliye sarayı yapılması için girişimlerde bulundu ve çeşitli projeler gündeme geldi. Ancak maalesef 2010 yılına kadar bir gelişme olmamıştır. 2015 yılında inşaatına başlanan Erdemli Adalet Sarayı, 2019 yılında hizmete girmiştir. Bugün açılışını yapmaktan mutluluk duyduğumuz baro hizmet birimlerinin tahsisinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, yeni hizmet birimimizin Erdemli halkına ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

YENİ ADLİYE SARAYI 10 YILDA TAMAMLANABİLDİ

Daha sonra konuşan Erdemli Kaymakamı Avni Kula ise, yeni adliyenin ve baro hizmet birimlerinin Erdemli halkına, hukuk camiasına hayırlı olmasını temenni ederek, tüm avukatlara meslek yaşamlarına başarılar diledi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, Erdemli yeni Adalet Sarayı’nın kazanılmasında 10 yıllık serüven yaşandığını dile getirerek, “Yeni Adalet Sarayı’nı halkımıza ve hukuk camiamıza kazandıran devletimize teşekkür ediyoruz. Mersin en hızlı büyüyen nitelikli kentlerden birisi. Kentimiz bu büyüme hızını sürdürdüğü müddetçe, bu mekân da 20-30 sene sonra dar gelecek. O zamanda yeni adliye için arayışa girileceğini düşünüyorum. Erdemli’nin nitelikli bir şekilde hızlı büyümesi ve burada yaşam standardının yükseltilmesi için hepimize, adalet dağıtan insanlar olarak sizlere de büyük görevler düşüyor. Erdemli’de adaletin hâkim kılınması, vatandaşların her yerde eşit muamele görmesi için el ve gönül birliğiyle çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca ise, adliyenin fiziki şartlarının hâkimlere, savcılara, avukatlara ve adliye personellerine eşit düzeyde sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

 

“HUKUK ALANINDA DÜNYA SIRALAMASINDAKİ YERİMİZ İLELEBET GERİDE KALMAYACAK”

Daha sonra konuşan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise, yılan hikâyesine dönen adliyenin yapımında, son aşamasına gelindiğini belirterek, “Yeni hizmet birimlerimizin açılışını birlikte yapmaktan son derece mutluyum. Atatürk’ün ‘Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak gücün üstündedir’ sözü, bizim için en önemli sözüdür. Mersin Barosu olarak biz bu şiarla yola çıktık. Biz avukatlar, bağımsız yargının gerçek anlamda tecelli etmesi için mücadele eden en önemli unsurlarız.

 

Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Ekonomik istikrarsızlığın nedenlerinin en başında maalesef hukuk sistemimiz geliyor. Hukuk alanında dünya sıralamasında gerideyiz ama bu ilelebet geride kalmayacak. Hakkı, kuvvetin üstüne çıkarabildiğimiz ve gerçek adaleti sağladığımız zaman, ülkemizi hukuk alanında dünya sıralamasında üst seviyelere çıkarabiliriz. Bunun için adalete, yargıya inancımız olmalı ve yargının siyasallaşmaması için çabalamalıyız. ‘Amasız, fakatsız’, her baskı nereden ve kimden gelirse gelsin, topyekûn birlikte karşı durmak zorundayız. Yargının tüm unsurları bir arada olmak ve birbirini kollamak zorunda. Çünkü bu ülkeye gerçek adaleti getirecek olanlar, yargının kurucu unsurlarıdır. Ülkemizi, hukuk alanında hak ettiği dünya sıralamasına bu şekilde getirebiliriz” ifadesini kullandı.

 

“DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ KURACAĞIZ”

Zor ve stresli iş yapan avukatlara, nefes alabileceği mekânlar yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Yeşilboğaz, “Hizmet birimimizde, meslektaşlarımızın işlerini elektronik ortamda yapabileceği imkânları da sağladık. Burada yapacaklarımız daha bitmedi. Çok katlı adliye sistemine geçtik. Meslektaşımızın, duruşmalarının yerini ve saatini takip edebileceği bir sistem kuracağız. Meslektaşlarımız duruşma sırasının kendilerine gelip gelmediğini, kuracağımız bu sistemle rahatlıkla görebilecek. Böylece meslektaşlarımız, mahkeme kapısında sıra beklemek zorunda kalmayacak. Merkezde yapılan seminerleri, ilçelerde görev yapan meslektaşlarımızın Mersin merkeze gelmeden, baro odalarından izleyebileceği bir sistem kuracağız. Meslektaşlarımız seminere interaktif bir şekilde katılabilecek ve panelistlere soru da sorabilecekler” dedi.

 

“ERDEMLİ ADLİYESİ’NİN PERSONEL SIKINTISI GİDERİLMELİ”

Erdemli Adliyesi’nde işlerin daha hızlı yapılabilmesi için personel sorununun giderilmesi konusunda da gerekli girişimleri yaptıklarını söyleyen Bilgin Yeşilboğaz, “Adliye’de hâkim, savcı ve personel eksikliğinin giderilebilmesi için Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir. Halkın adalete erişiminin en hızlı şekilde sağlanması için bu eksikliklerin bir an önce tamamlanmasını temenni ediyorum. Artık ondan sonra iş bize kalıyor. Baromuzun yeni hizmet birimlerinin, adaleti sağlayabilecek bir nefes olmasını temenni ediyor, baro odalarının tahsisinde ve kurulumunda destek veren Erdemli Cumhuriyet Başsavcımız Ali Karakoca’ya, Türkiye Barolar Birliği yönetimine, Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ya, yönetim kurulu üyemiz ve ilçe temsilcimiz Av. Fahrettim Gürsoy’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Erdemli’de görev yapan meslekte 30. yılını dolduran Ömer Göküş’e ve meslekte 25. yılını dolduran Murat Ergin’e plaket takdim ederek, meslek hayatlarında başarılar diledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA