MERSİNLİ BİSİKLETÇİLER MEZOPOTAMYA YARIŞINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ BİSİKLETÇİLER MEZOPOTAMYA YARIŞINDA!


 

Mardin’de, Mersinli sporcuların da yarıştığı 5’i Türk 13 takımdan oluşan ve 77 sporcunun katıldığı Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu’nun ilk etabı başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP İdaresi Başkanlığı işbirliği ile Mardin’de başlayan, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep'te koşulacak 620 kilometrelik turun ilk etabı 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen tören ile başladı. Törende Vali Mustafa Yaman, Vali Ozan Caddesi'nde Artuklu, Midyat, Nusaybin ilçelerini kapsayan 177 kilometrelik turun startını verdi. Törene Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, Türkiye Bisiklet Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Mehmet Samsa, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ve davetliler katıldı. 

İlki 2018 yılında bölgede sağlanan huzur ile başlayan ve bu yıl ikincisi düzenlenen parkurda bisikletçiler Mardin merkezden Midyat, Beyazsu, Nusaybin, Dara antik kenti ve Mardin Artuklu ile 177 kilometrelik parkuru tamamlayacak. 
Açılışta konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, geçen yıl da aynı turun bir ayağını Mardin'de yaptıklarını söyledi. Yaman, “Bisiklet federasyonu ile beraber bu yarışları devam ettirmeyi düşünüyoruz. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanlığı turlarının bir ayağı da burada olur. Mardin artık bir spor şehri oldu. Son 2 yıldır sağlanan huzur ve bu huzurun sürmesiyle artık uluslararası yarışmalar yapılıyor. İnşallah parkurlarımız bittikten sonra pist yarışmalarına da başlayacağız. Üniversite alanımız için de Mardin Valiliği ve görev yaptığım dönemde Mardin Büyükşehir Belediyesiyle yaptığımız Veledrom bitmek üzereydi. İnşallah orada da güzel yarışmalar yapacağız” dedi. 
Türkiye Milli Takım Kaptanı Mustafa Sayar yarışlarda iddialı olduklarını ifade ederek, kazanmak için burada olduklarını söyledi. Sayar, "Ülkemizde düzenlenen 2.2 puan seviyesinde önemli organizasyonlarından biri. 5 Türk takımı var. Diğer Türk takımlarıyla koordineli olarak bu yarışta ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi ve olimpiyat puanları toplamayı hedefliyoruz” diye konuştu. 
Dört etaplı yarışlara Türk Milli Takımı'nın yanı sıra Torku Şekerspor, Giresunspor, Mardinspor, Mersin Gençlik Spor ile Azerbaycan Milli Takımı, Minsk Cycling (Belarus), Vib Sport (Bahreyn), Sırbistan Milli Takımı, Velo Club Ratisbona (Almanya), Bike Aid (Almanya) ve Brunei Continental (Brunei), Lokomotiv Cycling Club (İran) takımları yarışıyor.  (İha) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA