HAYDİ 1 MAYIS’A | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYDİ 1 MAYIS’A


 

Mersin’de emek ve demokrasi örgütlerinden 1 Mayıs’a katılım çağrısı geldi.

SONER AYDIN

Mersin’de 1 Mayıs İşçi Bayramı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenecek mitingle coşku içinde kutlanacak. Saat 16.00’da yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanacak olan emekçiler buradan alana yürüyecek. Alandaki konuşmaların ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Özarslan sahne alacak. Kentteki emek örgütleri ise, tüm yurttaşlara katılım çağrısı yaptı.

“EMEĞE DÖNÜK SALDIRILARA ‘DUR’ DİYECEĞİZ”

DİSK’e bağlı Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy emekten, demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs’a davet etti. 1 Mayıs’ın ağır bedeller ödenerek bugünlere taşındığını dile getiren Göksoy, kutlamaları Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile düzenlediklerini söyledi. Geçmiş yıllara oranla daha görkemli bir miting hedeflediklerini belirten Göksoy, işçilere ve onların emeklerine yönelik saldırıya karşı “Dur” demek için alanlarda olacaklarını vurguladı.  İşçinin 1936 yılından bu yana kazandığı hakların ellerinden alınmaya çalışıldığını ifade eden Göksoy, “Bundan dolayı bu yıl ki 1 Mayıs’ta kıdem tazminatına yönelik saldırılarına karşı çıkacağız. Ancak ana gündemimiz Türkiye’de zedelenen demokrasi ve barış için çağrılar yapacağız. Eğer barışı ve demokrasiyi tesis edersek işçinin emek haklarını daha rahat bir şekilde kazanırız. AKP hükümetinin işçinin haklarına olan saldırılarına karşı duracağız. Biz işçiler daha fazla ötelenmeye ve daha fazla sömürülmeye ve ezilmeye müsaade etmeyeceğimizi göstereceğiz. Çünkü bu ülkenin yüzde birini oluşturan ve ekonomik krizi derinleştiren sermayedarlara bu krizin faturasını bizlere yüklemeyeceklerini söyleyeceğiz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BARIŞI SAVUNMAK ZORUNDAYIZ”

Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu ise ayrıştıran ve ötekileştiren söylemlere karşı işçilerin bir araya gelmesi için 1 Mayıs’ın önemli olduğunu söyledi. Barışın ve demokrasinin hayata geçmesi için mücadele edeceklerini belirten Alaybeyoğlu, “Ülkede kimlikleri yok sayarak farlılıkları bir birine düşman ederek yok edemezsiniz. Bunun için biz bu 1 Mayıs’ta alanlarda tek bir şeyi haykıracağız o da barıştır. Barış sesinin yüklettiğimiz oranda yaşayabiliriz.12 milyon emekli var bu ülkede biz emeklilerde geleceğimiz için çocuklarımız için barışı savunmak zorundayız. Savaşın son bulması gerekiyor bu ülkede. Bizim geleceğimiz için kullanılan kaynaklarımız savaşa kullanılıyor. Bizde savaşı durdurmak için alanlarda barış diyeceğiz. Bunun için tüm demokrasi ve barış savunucularını 1 Mayıs’ta alanlarda barışı haykırmak için davet ediyoruz” diye konuştu.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu da parasız ana dilde eğitim gibi konularıyla birlikte kamu emekçilerinin sorunlarını haykıracaklarını belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA