GENÇLERİN KÜLTÜR VE SANAT YARIŞI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇLERİN KÜLTÜR VE SANAT YARIŞI BAŞLADI


 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gençler Arası Kültür ve Sanat Akdeniz Bölge Birinciliği Yarışmaları" Mersin’de başladı.

Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 25-28 Nisan tarihleri arasında Bilgi, Şiir, Müzik ve Tiyatro dallarında 8 İl'den Lise ve Üniversite Öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen "Gençler Arası Kültür ve Sanat Akdeniz Bölge Birinciliği Yarışmaları" Mersin'de başladı.
Yunus Emre Kültür Merkezinde 4 farklı kategoride 4 gün sürecek Gençler Arası Kültür ve Sanat Akdeniz Bölge Birinciliğinin Yarışmalarına Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Nacar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Ali Avcı ve Metin Koçak ile öğrenciler katıldı. 
Açılış Seremonisinde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu; “Akdeniz Bölgemizin 8 ilinden yarışmalarımıza katılım sağlayan tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri ve Genel Müdürlüğümüz tarafından siz kıymetli gençlerimiz için hayata geçirmiş olduğu yarışmaların tatlı bir rekabet içerisinde sizleri bir araya getirerek kaynaştırmak amacı içerisindeyiz. Bu yaptığımız yarışmalarla sizlere yeteneklerinizi göstermenize fırsat veriyoruz. Bugün bilgi yarışması ile başlayacak ve 4 gün sürecek olan yarışmalarda kazananın geleceğimizin teminatı olan siz gençler olmasını temenni ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. 
Genel kültür, tarih, sanat tarihi, edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, görsel sanatlar, müzik, sayısal mantık ve spor kültürü alanlarından seçilen soruların sorulduğu "Kim Bilir" sloganı ile bu yıl ilk kez düzenlenen bilgi yarışması sonunda liselerde Burdur 1'inci, Hatay 2'nci ve Isparta 3'üncü olurken, üniversitelerde ise Hatay 1'inci, Antalya 2'nci ve Adana 3'üncü olma başarısı gösterirken, dereceye giren öğrencilere ödülleri Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz tarafından verildi. 4 farklı kategoride Türkiye geneli 7 bölgede yapılacak olan Bölge Birincilikleri sonunda Mayıs ayında Ankara’da yapılacak Türkiye Finalleri ile tamamlanacak.        


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA